Les coordenades de la gala

Presentem els grups que actuaran als Premis Enderrock 2016

| 21/02/2016 a les 06:59h

El dijous 3 de març serà la gran festa de la música en la XVIII edició dels Premis Enderrock 2016 – Premis de la Musica Catalana. Molts músics pujaran a l'escenari del Teatre Municipal de Girona per recollir una vintena de guardons, i altres també hi actuaran en directe. A falta de conèixer sorpreses musicals, podrem escoltar les cançons de Blaumut, Aspencat, PantaleóAnimal i Obeses.

Obeses. Foto: Juan Miguel Morales


La festa anual de la música catalana s’oferirà en directe per ràdios i televisions locals de tot el país gràcies a la transmissió de La Xarxa, i la difusió digital serà a través d’Enderrock.cat i iCat.cat. La gala estarà presentada per Fel Faixedas i Carles Xuriguera i per arrodonir els reconeixements, grups premiats i noves propostes hi actuaran, amb dues sorpreses que s'anunciaran la mateixa nit. A continuació presentem quatre grups que desfilaran per l'escenari del Teatre Municipal de Girona:

Animal
Amb el seu primer disc acabat de sortir del forn i titulat Més enllà de les paraules (Halley Records, 2016), Animal es postula com una de les bandes revelació de la temporada festivalera. La banda de mestissatge ja ha estat confirmada a festivals de referència com el Guitar BCN (21 de maig) o el Canet Rock (2 de juliol). Però l'estrena exclusiva serà a la gala dels Premis Enderrock 2016. 

Aspencat
Els valencians han trobat un llenguatge propi que neix de la fusió de l'ska-reggae amb les bases electròniques. Amb les seves lletres combatives s'han convertit en referents d'una escena alternativa que bull i és inconformista amb les desigualtats i l'status quoAspencat són una de les bandes més populars del moment, tal com ho demostren els dos guardons que s'emporten als Premis Enderrock 2016. Tot és ara (Halley Records, 2016) és el seu darrer crit de guerra, una mirada crítica per canviar el present.

Obeses
El carisma del cantant, compositor i guitarrista Arnau Tordera i l'entesa amb els tres membres restants del grup es converteixen en uns directes exuberants. La crítica ha coronat Obeses com a millor artista del 2015 per la posada en directe i els himnes del seu tercer disc, Monstres i princeses (Música Global, 2015). Els osonencs a l'escenari són imprevisibles. A qui invocaran la nit del 3 de març?

Blaumut
El quintet ha trobat un diàleg genuí entre el pop i els instruments de corda, que ha connectat amb centenars de persones. Han seduït el públic amb les seves lletres oníriques i impressionistes de melodies càlides i emocionants. El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015) els ha dut arreu del territori, i el públic els ha escollit com a millor artista del 2015. Per a la gala, arribaran amb una sorpresa.

Pantaleó
Guanyadors del Premi Joventut del Sona 9 2014, el quintet de Terrassa va publicar el passat novembre el seu debut de pop-rock lluminós preciosista Reina Victòria (Petits Miracles, 2015). El cantant i compositor Gerard de Pablo posa veu a lletres intrigants amb melodies melangioses. 
Arxivat a: Enderrock, blaumut, girona, premis enderrock, aspencat, animal, obeses