'Aham Sigah', cançó per cançó

Doctor Prats descriuen cadascun dels temes del seu segon disc

| 24/04/2016 a les 07:00h

Els vallesans Doctor Prats han publicat el segon disc, Aham Sigah (Música Global, 2016), que agafa el relleu del debut Patates amb peix (autoeditat, 2015). El 14 de maig obriran el "festribal" a la sala Bikini Barcelona, i a Enderrock.cat el cantant i guitarrista Marc Riera explica els ingredients de cada cançó.
Doctor Prats. Foto: Arxiu del grup. 

"Aham Sigah": "Aquest és el relat que explica la curta història de la banda. Treure els somnis del calaix i enfrontar-se a les frustacions. Explica el que ha suposat aquest grup per a nosaltres i és una declaració d’intencions. 'Aham Siga' és el crit de guerra que va néixer la temporada passada, i que ens donava la força per deixar les preocupacions enrere i sortir a l’escenari".

"Ara!": "Aquest tema té dues lectures diferents. La primera, congelar el temps i contemplar el que passa al voltant. És la visió poètica de viure els moments com si tot es parés i parar per mirar endavant. La segona lectura: és la cançó amb el rerefons més reivindicatiu, del moment que vivim com a país. Parla de l’esperança estesa a tots els balcons i de la necessitat de sortir al carrer, la il·lusió de construir una cosa nova".

"Mira-la": "La primera interpretació pot semblar que parli d’una noia que ens fa tornar bojos, però en realitat per a nosaltres parla de la música, de no poder viure sense pensar-hi i de la relació d'amor-odi que hi tenim, que ens fa embogir. La interpretació de 'mirar-la' és perquè de vegades la sentim des d’una altra òptica, amb més profunditat".
 


"Adéu, fins aviat": "És la sensació de saltar del vaixell en marxa. De parar-se i viure d’una altra manera, de sortir del corrent massiu, acomiadar-se amb elegància i construir una cabana enmig de la gran ciutat".
 
"No t’encantis": "Som addictes a ser com som i a fer el que fem, a despullar-nos quan arriba la calor i aprofitar cada moment com si fos l’últim! A estar encantats, a no encantar-nos i no esperar que s’acabi la cançó per donar-ho tot".

"La recepta": "Sempre hi ha una recepta que malgrat el temps es manté viva. Aquesta composició és la que hem elaborat per portar l’alegria i treure de dins tots els instints i ballar fort enmig de la freda ciutat".

"Sona": "És la segona part d’una història que ve d’un tema del disc anterior: 'M’he trobat'. Trobar-se a un mateix, voler fer el que mai hem pogut fer, i trobar-se només d’aquesta manera".
 


"Singalele": "Dedicada a tot el temps que malgastem enumerant totes les coses que no farem mai. Perdre el control de la situació és el que sempre ens porta a viure".

"Junts":
"Parla d’una història d’amor, de veure tot el que hem arribat a fer amb algú i tot el que queda per davant. Quan els destins de dues persones s’uneixen en un de sol".

"No n’hi ha prou": "La tornada fa 'No n’hi ha prou que la música no pari mai'. La 'música' és l’alegria, és la manera de viure amb bogeria. Que aquesta manera de ser com som no s’acabi mai".

"A Sant Hilari": "Parla de la manera com veiem les coses. Moltes vegades veiem el got mig buit però l’altre mig ens l’havíem begut a Sant Hilari... Que en realitat tot es veu des de l’òptica amb què ho volem veure".

"Tornaré":
"Aquesta cançó parla de tota la gent que ha hagut de marxar a treballar a fora per les desastroses condicions laborals a casa nostra; de la nostàlgia i les ganes de tornar a la llar".
Arxivat a: Enderrock, mestissatge, seogn disc, aham sigah, doctor prats, fusió, cançó per cançó