A punt la 2a Escola d'Estiu de Glosa

Del 17 al 20 de juliol a Espolla

| 11/07/2013 a les 07:00h

L'Escola d'Estiu de Glosa celebrarà la segona edició del 17 al 20 de juliol a Espolla, a l'Alt Empordà. El curs coincideix amb l'11a Trobada de Cantadors d'Espolla, i entre els professors de l'edició d'enguany hi trobem Pep Gimeno 'Botifarra', Carles Belda, Helena Casas, Francesc Tomàs 'Panxito', Marcel Casellas i Mireia Mena, entre molts altres.


En els darrers anys la cançó improvisada està guanyant popularitat i seguidors als Països Catalans i l'interès per aprendre'n està creixent. Cursos com l'Escola d'Estiu de Glosa a Espolla en són una bona prova. El curs, que se celebra del 17 al 20 de juliol, ofereix un marc de formació intensiva que vol donar eines i millorar les competències de tots els seus participants, tant adeptes com nouvinguts.
Durant els quatre dies de durada del curs s'impartirà un programa complet i molt estructurat, amb exercicis diaris de rima, mètrica i melodia, recursos literaris, veu i escena i, és clar, pràctica de glosa, a més de diverses xerrades i activitats generals. També inclourà classes orientades a l'acompanyament instrumental i a com introduir la pràctica de la glosa a l’escola i a l’aula.
L'Escola d'Estiu de Glosa està immersa en l'11a Trobada de Cantadors d'Espolla, una festa on s'apleguen els cantadors i cantadores de tot el país i competeixen pel títol de Rei o Reina de les Nyacres, que enguany ostenta el mallorquí Mateu 'Xurí', i que anteriorment ha estat a les mans de Titot i Mireia Mena.
Entre els professors que participaran al curs d'enguany hi trobem cantadors i músics consolidats com Pep Gimeno 'Botifarra', Carles Belda, Helena Casas, Josep Tomàs 'Panxito', Marcel Casellas, Joan Moll, Gemma Pla i Mireia Mena, i també l'acadèmic Albert Casals, l'escriptor Roc Casagran i la professora de ball tradicional Lídia de Mena.

Foto: Pep Gimeno 'Botifarra', un dels professors de l'Escola (Juan Miguel Morales)

Arxivat a: Sons de la mediterrània