I ballarem, ballarem, ballarem

Multitudinària ballada en homenatge a Joan Serra

| 28/04/2014 a les 07:00h

El Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril), que a Catalunya organitza l'Associació de Professionals de la Dansa, servirà enguany per retre homenatge a Joan Serra, mestre de la dansa tradicional catalana, amb una ballada col·lectiva arreu del territori català amb el lema "I ballarem, ballarem, ballarem".

Dia Internacional de la Dansa a Barcelona (2012) Foto: Josep Aznar


El Departament de Cultura i l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) se sumen a la celebració del Dia Internacional de la Dansa amb l'organització d'una acció ballada participativa arreu del territori català. Es farà el 27 d'abril a Girona (plaça de la Constitució, 13 h) i el 29 d'abril a Barcelona (plaça de la Catedral, 18 h), Lleida (plaça de Sant Joan, 18 h) i Reus (plaça del Mercadal, 18 h). Serà una acció multitudinària ballada i oberta a la participació de tothom que durarà entre 10 i 15 minuts, i estarà dividida en tres parts:

1. Ballada de la coreografia popular de Montserrat Iranzo i Gerard Palet amb la música de la cançó popular "Rossinyol".

2. Lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa 2014

3. Ballada de la coreografia de Joan Serra "...i ballarem, ballarem, ballarem", amb música de Ferran Martínez .

A més a més, fins a l'11 de maig es podrà visitar al vestíbul de la Filmoteca de Catalunya de Barcelona l'exposició Moments de dansa , que es va realitzar a l'Escola Teresa Altet de Rubí amb l'assessorament i direcció de Joan Serra . Podeu trobar més informació i visualitzar els vídeos de l'exposició a la pàgina d' Exposicions itinerants .

Mestre i difusor de la dansa d'arrel
Joan Serra i Vilamitjana (Rubí, 1947 – Sant Esteve de Palautordera, 2013), pedagog d'expressió corporal i dansa, va fundar diverses formacions i projectes per divulgar la dansa a les escoles i potenciar aquest art a partir de les seves coreografies i interpretacions. Va ser reconegut amb un gran nombre de premis, com ara el Premi Nacional de Cultura Popular, l'any 1991.
Podeu trobar més informació a la notícia que vam escriure amb motiu de la mort de Joan Serra .

En aquest vídeo es mostra com serà la coreografia del Dia Internacional de la Dansa a Catalunya:



Arxivat a: Sons de la mediterrània