Maribel Servera, nova Reina de les Nyacres

La debutant glosadora mallorquina, vencedora a la Trobada de Cantadors d'Espolla

| 21/07/2014 a les 10:59h

El passat dissabte 19 de juliol, al voltant de les 2 de la matinada, va acabar una de les finals més vibrants que es recorden del combat de gloses a la Trobada de Cantadors d'Espolla, que des de fa uns anys es fa al juliol coincidint amb l'Escola d'Estiu de Glosa. I la guanyadora final és... la mallorquina Maribel Servera.

Maribel Servera, a la Trobada de Cantadors d'Espolla Foto: Immaculada Tubau
 
Com a culminació dels diferents actes vinculats a la cançó improvisada que van tenir lloc del 14 al 20 de juliol al poble d’Espolla, i especialment de la 3a Escola d’Estiu de Glosa, el concurs per triar el nou Rei de les Nyacres va donar l’oportunitat als alumnes d’aquesta escola, i també a altres cantadors, de mesurar les seves qualitats amb les d’alguns dels coronats en edicions anteriors. 
L’acte va començar abans de sopar amb les eliminatòries prèvies. Hi van prendre part setze cantadors, dels quals se'n va triar cinc que van passar a les fases de la nit, on van competir amb Ferriol Macip 'Farri', actual Rei de les Nyacres, i Mireia Mena i Mateu Matas 'Xurí', coronats en edicions anteriors.
Ja a la fase final, els tres antics reis van competir amb Maribel Servera, que participava al concurs per primera vegada. L’excel·lent nivell d'algunes de les improvisacions va proporcionar moments de gran intensitat, especialment amb les proves, on el concursant podia escollir la melodia que preferís.
Des de les seves primeres intervencions, Servera va anar descobrint un domini de l’escena i una gran habilitat en l’ús dels recursos lingüístics, fins al punt de fer alçar el públic de les cadires, i d’endur-se ben justament la cobejada corona.
El nivell aconseguit any rere any per aquest concurs i el creixent interès que hi ha a Catalunya per la glosa o cançó improvisada fa que l'organització destaqui la Trobada de Cantadors d'Espolla no només com un espectacle de cultura popular de primer ordre, sinó també com "un projecte amb molt de futur".
Arxivat a: Sons de la mediterrània