Patum jazzística al CAT

El Manel Camp Quartet i la banda Ricard Cuadra adapten les 'suites' de la Patum

| 28/05/2015 a les 06:59h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Banda Memorial de Ricard Cuadra, Manel Camp, La Patum, Berga
Com cada any, el Centre Artesà Tradicionàrius de Gràcia allotjarà un preàmbul musical de la festa de la Patum. Serà aquest dijous 28 de maig: la Banda Memorial de Ricard Cuadra i el Manel Camp Quartet actuaran en un recital previ als actes del Corpus, únic a Catalunya i molt especial. 

Manel Camp

La Patum engega amb un concert a la seu barcelonina del Tradicionàrius. L'escenari del CAT acollirà aquest dijous 28 de maig a les 21 h un recital on la Banda Memorial de Ricard Cuadra i el Manel Camp Quartet delectaran el públic. És un esdeveniment especial i únic a tot Catalunya, organitzat abans dels actes del cap de setmana de Corpus, i amb el qual també es vol oferir un recital basat en les suites musicals de la festivitat per excel·lència de Berga.

El convidat especial de la nit és el pianista i compositor manresà Manel Camp, que arribarà acompanyat per Horacio Fumero al contrabaix, Matthew Simon a la trompeta i Lluís Ribalta a la bateria. Els músics gaudeixen d'una llarga trajectòria per escenaris catalans, espanyols i internacionals. Tots formen un quartet consolidat i amb una bona sintonia que saben transmetre al públic tan bon punt pugen a escena. El repertori que interpretaran estarà format per reinterpretacions i adaptacions en clau de jazz de peces mítiques de la Patum, juntament amb composicions del mateix Camp

L'objectiu de l'espectacle té certa complexitat. No és gens fàcil saber combinar i equilibrar tots els arranjaments, tots els canvis que aquest quartet ha realitzat en peces tradicionals com són les suites de la Patum. De tota manera, la connexió i la bona sintonia entre els consolidats intèrprets és evident, i això juga a favor seu. 

El concert serà gratuït per als amics del Centre Artesà Tradicionàrius, i la resta d'assistents podeu adquirir les entrades mitjançant el següent enllaç. Dissabte 30 de maig es realitzarà una segona sessió d'aquest mateix concert a Berga, concretament a la plaça de Sant Pere. Les localitats per a aquesta cita es podran adquirir el mateix dia de la celebració.