Folk transfronterer a Girona

El Festival Undàrius, del 2 al 5 de juliol

| 28/06/2015 a les 07:00h

Undàrius és un festival d'estiu dedicat a les cultures populars i tradicionals catalanes i occitanes que se celebra a Girona del 2 al 5 de juliol. Amb vocació transfronterera però alhora obert a altres tradicions, es vol consolidar dins l'oferta cultural entre Barcelona i Tolosa gràcies a la seva privilegiada situació. 
La Machine Foto: Rebeka h

El Festival Undàrius 2015, organitzat per l'Associació Escampillem, se celebrarà del 2 al 5 de juliol. Els últims dies ha anat desgranant les activitats que el componen a través de les xarxes socials. Per a les actuacions d'aquesta edició destaquen artistes com La Machine, amb la seva fantàstica combinació de sonoritats tradicionals del centre de França i bases rítmiques d'altres racons del món francòfon, en el que serà el seu debut a Catalunya. La mateixa nit també debutaran per aquestes terres Les Zéoles, un duo format per Amélie Denarié a l'acordió diatònic i Anne Guinot a l'acordió cromàtic. 

L'edició d'enguany incorpora un taller de jocs tradicionals el Joc So-Nat, jocs tradicionals per a tothom de la mà de Miqui Giménez, a partir de les 10 h als Jardins dels Alemanys, i la Marató de Sardanes a la plaça de la Independència amb les cobles Flama de Farners, Rossinyolets i Bisbal Jove. A la plaça del Jurats se celebrarà la nit de ball folk, on actuaran Accordzéâm, tot un compendi de músiques d'arrel europees; Meandre i la seva combinació de rauxa i delicadesa, i els mallorquins Xeremiers, amb les seves músiques tradicionals de l'illa.

També serà destacada la mostra de glosa-cançó improvisada que tindrà lloc divendres, amb alguns dels glosadors més destacats del moment, com Mateu Xurí o Ferriol Macip. Tancaran les actuacions els vallesans Mirabèl i les seves melodies i cançons occitanes, que protagonitzaran el ball de cloenda del festival. 
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Escampillem, Girona, Undàrius