Conferència glosada a Torroella de Montgrí

Cor de Carxofa reuneix el seu arxiu al Museu de la Mediterrània

| 09/10/2015 a les 10:45h

Aquest dissabte 10 d'octubre a les 18 h, al Museu de la Mediterrània hi haurà una presentació ben especial: l'associació Cor de Carxofa, dedicada al foment del cant improvisat, hi presentarà –en prosa i en vers– el seu arxiu documental, que s'integrarà al Centre de Documentació d'aquest museu de Torroella de Montgrí.
La cançó improvisada és crítica i és diversió Foto: Arxiu Cor de Carxofa

L'associació Cor de Carxofa es dedica des de fa anys al foment de la glosa, i ha estat de fet un element important en la repopularització, la difusió i la connexió entre les diverses variants de cant improvisat que s'han desenvolupat històricament arreu dels Països Catalans.

Ara, aquesta entitat ha decidit reunir tota la documentació referent a aquest àmbit partint del seu propi fons i creant un arxiu obert especialitzat al Centre de Documentació del Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, per tal de facilitar la dinamització i la consulta a tothom que hi estigui interessat. L'encaix amb el discurs general del Museu, així com la implantació especial de Cor de Carxofa a les comarques gironines –a Espolla, per exemple, s'hi fa cada juliol l'Escola d'Estiu de Glosa–, han estat els principals motius perquè l'entitat hagi triat aquesta ubicació per a l'arxiu.

Més a mig termini, l'objectiu és que aquest espai es consolidi com un centre d'investigació, recerca i salvaguarda de tot el patrimoni referent a la cançó glosada.


Arxivat a: Sons de la mediterrània, Cor de Carxofa, Museu de la Mediterrània, Cant Improvisat