Un Nadal molt ben cantat

El grup Corrandes Són Corrandes presenta 'Xarrampim'

| 19/11/2015 a les 07:00h

El grup Corrandes Són Corrandes estrenarà l'espectacle Xarrampim aquest 4 de de desembre al passeig de Salt. Els cantadors Christian Simelio i Anaís Falcó, conjuntament amb les arpes de Josep Maria Ribelles i el guitarró i Flabiol de Marc Torrent, han agafat els elements essencials de Nadal –alegria, excessos i crítica– i els duen al terreny del cant improvisat.


L'espectacle Xarrampim és el fruit de la recerca musicològica que Anaís Falcó ha fet sobre la tradició de cantar per fer captes de Nadal, les sortides de pastors, les corrandes dels pastorets i els judicis de l'any. Les festes d'hivern han estat tradicionalment un moment àlgid en la poesia improvisada i cantada. En temps de fred exterior la gent ha mirat d'alimentar el caliu interior. I en aquest context, les variants del cant improvisat als Països Catalans, de la glosa a les jotes i de les corrandes als garrotins, han estat un bon vehicle per donar via a la sàtira, la transgressió, la màgia...

A partir de tot aquest substrat popular, la companyia Corrandes Són Corrandes, dedicada a la cançó improvisada, ha preparat un espectacle viu, obert i dinàmic en què els sons, les músiques i les lletres tradicionals s'enriqueixen i s'actualitzen amb el cant improvisat. Convé no oblidar un dels lemes del grup: "Hi ha barbaritats, potser veritats, que només es poden dir cantant...".

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Nadal, Corrandes són corrandes, Xarrampim