El cançoner tradicional de muntanya al Circuit Folc

Aquesta setmana Artur Blasco & Yannick Lopes actuaran a Barcelona i Mataró

| 25/11/2015 a les 14:55h

L'any 2013 Artur Blasco & Yannick Lopes van enregistrar un cançoner tradicional propi dels Pirineus a Cançons de vetllades a la vora del foc (autoeditat). En el marc del Circuit Folc, l'entranyable acordionista establert a Arsèguel i el refinat guitarrista del Conservatori de París faran parada divendres a Barcelona (CAT), dissabte a la Cafeteria Slàvia de les Borges Blanques i diumenge a El Públic de Mataró. 

Artur Blasco & Yannick Lopes. Foto: Arxiu Circuit Folc

El duet es va conèixer a Arsèguel fa uns anys. Yannick Lopes, que ja coneixia el repertori tradicional català perquè a París havia estudiat amb deixebles del gran guitarrista i pedagog Emili Pujol, hi va anar a tocar amb el grup que comparteix amb els seus germans, el Trio Lopes. En acabat, a la vora del foc, Artur Blasco va començar a cantar i ell va agafar la guitarra per acompanyar-lo. Hi va haver química.

La col·laboració va anar més enllà i junts van gravar Cançons de vetllades vora el foc (autoeditat, 2013), on la veu tel·lúrica del català i la guitarra clàssica i els arranjaments de Lopes es confronten i s'enlairen de manera mútua en un format senzill, extraordinàriament càlid i immediat. 

Aquest divendres 27 de novembre el Circuit Folc aterrarà al CAT de Barcelona (22 h), dissabte a l'Slàvia de les Borges Blanques (23.30 h) i, per rematar el cap de setmana, el diumenge 29, seran a la sala El Públic de Mataró (20.30 h).
Arxivat a: Sons de la mediterrània, barcelona, tradicionàrius, cat, circuit folc, yannick lopes, artur blasco, mataró, el públic, folk