Toti Soler atura el temps

Surt a la venda el 31è disc del guitarrista

| 27/11/2015 a les 14:40h

En una societat on el temps és or i s'escola per tots els racons a un ritme frenètic, Toti Soler va a contracorrent i des d'un indret tranquil del Baix Empordà escriu a poc a poc. A El temps que s'atura (Satélite K), el guitarrista hi ha inclòs cançons noves que ha anat enregistrant des del 2002. 

Toti Soler. Foto: Juan Miguel Morales

El guitarrista de Vilassar de Mar supera el mig segle de trajectòria i segueix escrivint cançons delicioses i emotives. Alguns pensaran que a l'edat de 66 anys ja és hora de jubilar-se, però Toti Soler ni s'ho planteja i segueix voltant arreu del territori, guitarra en mà, amb la mateixa pulcritud i excel·lència que al primer disc.

I no es pot posar en dubte que si Toti Soler titula el seu 31è disc El temps que s'atura (Satélite K), tindrà el seus motius i l'experiència que l'avala: “La societat està embogida de tan ràpid que va, i no m’interessa gens. Faig cançons lentes, com ‘transparències’. Estan flotant, no tenen un tempo exacte, en qualsevol moment es podrien aturar. A Palau Sator, on visc, tot sembla quiet i, de fet, som nosaltres que creixem”, relata el músic maresmenc.

A El temps que s’atura hi ha composicions recents (“Saviesa”, “Soledat compartida”...), altres de recuperades (“Somni”, “La mirada”...) i també un homenatge encobert al poeta Joan Vinyoli,
com va fer abans al seu pare a Cançons de Jordi Soler Bachs (TO / K. Industria Cultural, 2001): “Ells eren amics; el meu pare tocava amb la seva germana Carme Vinyoli en un quartet de corda”.

També s’hi musica la ‘deliciosa’ Maria Antònia Salvà (“Farigola”), i cantades per Gemma Humet hi trobem “La lluna de porcellana” de Maria Mercè Marçal i “Saviesa” de Vinyoli. 

En la seva atapeïda agenda de concerts, Toti Soler combina l'homenatge al seu company d'escenaris de més de 25 anys Ovidi Montllor, batejat com L'Ovidi, poema sense acabar, al costat d'Humet i l'actor Joan Massotkleiner i el concert en solitari Guitarra catalana. Pel que fa a la presentació en directe del nou disc, de moment ha confirmat una actuació el 26 de febrer a Sabadell. 

Música de pel·lícula
Aquests dies també es pot escoltar una cançó de la discografia de Toti Soler al cinema. A la nova pel·lícula de Cesc Gay, Truman, hi apareix la cançó "Todos os sonhos do mundo", inclosa al disc Vida secreta (K Indústria, 2005).

Arxivat a: Sons de la mediterrània, gemma humet, toti soler, guitarra, el temps que s'atura, disc