Homenatge a en Carolino

El 13 de desembre a l'Ateneu de Manlleu

| 10/12/2015 a les 11:08h

Aquest diumenge 13 de desembre a l'Ateneu de Manlleu se'n prepara una de glosa. El dinar de Santa Llúcia, i la posterior sobretaula amb corrandes, servirà per fer un homenatge a Josep Casadevall 'Carolino', emblemàtic cantador de Folgueroles.

Detall del cartell de l'homenatge a Carolino


La quantitat i la qualitat de versos satírics, llenguts i ocurrents que en Carolino s'ha anat empescant i cantant arreu és incommensurable. Des dels temps en què cantava en trobades verdaguerianes o de caramelles acompanyat del mestre flabiolaire Roviretes –que l'havia afeccionat a la màgia de les corrandes de Folgueroles– fins a les diverses trobades que han proliferat els darrers anys als Països Catalans, passant pel Tradicionàrius, aquest home que va prendre el sobrenom de la seva germana gran és un dels cantadors més carismàtics del nostre patrimoni. Ha mantingut viva la tradició de les corrandes a Osona, ha fet escola i fins i tot ha donat nom a una variant o model propi de les corrandes: les corrandes d'en Carolino. Aquí podeu escoltar una petita mostra del seu art, en un capítol de la didàctica sèrie radiofònica Petita enciclopèdia de la cançó improvisada, que Carles Belda va regalar-nos ja fa uns anys.

El reconeixement a en Carolino, amb la col·laboració de l'associació de cant improvisat Cor de Carxofa, arrencarà a les 13 h. El preu del dinar és de 10 euros i les reserves es poden fer fins a l'11 de desembre a [email protected].
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Carolino, corrandes