La Cabília a Torroella de Montgrí

Les Trobades de Música Mediterrània se celebraran de l'1 al 3 d'abril

| 20/01/2016 a les 07:00h

La XI edició de les Trobades de Música Mediterrània pretén adquirir un pes central al territori. El Museu de la Mediterrània enceta una nova etapa amb tres dies de primavera amaziga. Aquest any, els carrers de Torroella de Montgrí es pintaran amb sons i balls propis de la Cabília. 



D'ençà de l'any 2006, el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya organitzen les Trobades de Música Mediterrània. Fins ara l'esdeveniment havia tingut lloc a principi de maig, la qual cosa el feia coincidir amb altres activitats programades. A més de permetre la consolidació i el creixement de les Trobades, el canvi de dates va lligat a l'inici d'una nova etapa. El Museu obrirà les portes perquè les idees del projecte obtinguin més transcendència: el carrer és l'espai adient per a la cultura, ja que és un punt de trobada de diverses edats i cultures.

Un dels grans objectius de les Trobades és fer participar totes les associacions vinculades a la cultura popular, promoure una reflexió sobre la mediterraneïtat i establir contactes entre diferents regions del Mare Nostrum. La Cabília és enguany la cultura convidada, i es difondrà a través de tallers, conferències, concerts i altres activitats que connecten estretament música i dansa. 

La Cabília és un territori del nord-est d'Algèria que ha resistit els embats dels successius conqueridors, i consta d'un patrimoni musical ple de ritmes i colors del qual gaudiran tots els assistents de l'1 al 3 d'abril a Torroella de Montgrí. 



Arxivat a: Sons de la mediterrània, Torroella de Montgrí, Museu de la Mediterrània, Kabília