Vallès Oriental i laberíntic

Labyrinth a Catalunya organitza seminaris i concerts del 5 al 24 de maig a Cardedeu i Barcelona

| 26/04/2016 a les 11:30h

A diferència de l'antic laberint de Creta on el rei Minos va tancar Teseu, el modern centre Labyrinth que Ross Daly dirigeix actualment a l'illa grega té moltes sortides que el connecten amb les músiques modals de l'Orient Mitjà i el Mediterrani. Aquest maig es presenta a Catalunya amb sis seminaris i cinc concerts. 

Christos Barbas és un dels impulsors del projecte Labyrinth a Catalunya. Foto: Yiannis Soulis

El primer dels concerts del projecte Labyrinth a Catalunya tindrà lloc en el marc del festival BalkaBarna. El 8 de maig a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona (18 h), Ross Daly actuarà amb la lira cretenca acompanyat de Kelly Thoma, Hooshang Farahani, Zohar Fresco, Efrén López i Christos Barbas.

L'endemà, 9 de maig, es presentarà el projecte Labyrinth Cataluna al Taller de Músics de Barcelona, a la seu de Ciutat Vella, amb els músics Ross Daly, Kelly Thoma i Christos Barbas presentats per l'antropòleg Jordi Alsina, autor dels llibres Ta kritikà. Viatge a la música de Creta i (A)ïllat. Històries d'un nàufrag a Creta. I dimarts 17 de maig, Ross Daly tornarà a actuar, en aquest cas en format de trio, a l'Escola Oficial d'Idiomes de Barcelona – Drassanes (19.30 h).

El dissabte 21 de maig a Cardedeu, finalment, serà una jornada intensa que arrencarà amb un taller de danses de Creta i altres illes gregues a carrec de Fotini Trigonaki. A partir del vespre, a la plaça de Sant Corneli, hi haurà sopar popular grec seguit de concert amb Giorgos Manolakis, Giorgos Papaioannou i músics convidats.

Pel que fa als seminaris, es faran a Cardedeu i n'hi haurà de percussió (bendir i riq), música iraniana i tar, composició en música modal, nei i música otomana, cançons de Grècia de la rebètika a la música de Creta i violí i música modal. Més informació i inscripcions en aquest enllaç. El diumenge 15 de maig, a l'Església de Santa Maria de Cardedeu (19 h), hi haurà concert/presentació dels seminaris amb l'actuació conjunta de mestres i alumnes.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Creta, Taller de Músics, Labyrinth, Ross Daly, Cardedeu