Belda, Sanjosex i les cançons dels avis

El projecte 'Càntut' guanya el premi Teresa Rebull

| 24/05/2016 a les 14:46h
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Sanjosex, Carles Belda, Càntut
El projecte Càntut, que proposa la visita contemporània a les cançons de transmisió oral que es troben al cançoner del Càntut, ha guanyat el premi Teresa Rebull, segons informen el festival Càntut de Cassà de la Selva i la discogràfica Bankrobber. Carles Belda i Sanjosex són els dos caps d'aquest projecte, que tindrà forma de disc i també d'un espectacle que es presentarà a la tardor.


Carles Sanjosé (Sanjosex) i l'acordionista Carles Belda preparen un nou disc i un espectacle conjunt de cara a la tardor. El projecte, basat en la revisió de les cançons de transmissió oral recollides al cançoner Càntut, s’acaba de proclamar avui mateix guanyador de la primera edició del Premi Teresa Rebull a la producció musical en cultura popular i tradicional.

El nou projecte conjunt de Belda & Sanjosex neix íntimament lligat al cançoner online Càntut: Cançons i músiques dels avis, que aglutina el cant de tradició oral de les comarques gironines, amb més d’un miler de cançons documentades. Càntut donarà peu aquesta tardor a un nou festival homònim a Cassà de la Selva (del 18 al 20 de novembre), on també es podrà veure aquest nou espectacle.

Una dotzena de les cançons recollides a Càntut seran la matèria prima del disc que l’empordanès Carles Sanjosé (ànima del grup Sanjosex) i l’acordionista vallesà Carles Belda (Pomada, Mesclat, el conjunt Badabadoc...) ja estan enregistrant aquests dies als estudis Musiclan i que publicarà Bankrobber a la tardor. Col·laboren amb ells la violinista Coloma Bertran (Les Violines, Orquestra de Cambra Terrassa 48...) i el multiinstrumentista Jordi Casadesús (La iaia i Núria Graham, entre d’altres). Els quatre músics portaran les tonades triades a una nova dimensió, amb un peu aferrat a la tradició i l’altre a l’avantguarda.

Com a guanyador del premi Teresa Rebull, l’estrena de l’espectacle tindrà lloc a la Fira Mediterrània de Manresa entre el 6 i el 9 d’octubre. Posteriorment es veurà als festivals Càntut de Cassà de la Selva i a Barcelona dins el Connexions, ambdós coproductors del projecte.