Jaume Arnella obre la VI Mostra de Cinema Etnogràfic

Aquest divendres 1 de juliol al Museu de la Mediterrània

| 30/06/2016 a les 11:31h

El documental Jaume Arnella, el joglar, d'Agustí Coromines, inaugurarà aquest divendres 1 de juliol la VI Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí (19 h). I tot seguit, pica-pica musical amb el mateix Arnella.
El documental sobre Jaume Arnella obrirà la Mostra de Cinema Etnogràfic

El documental, que fins ara s'ha pogut veure a llocs com el Tradicionàrius de Gràcia o Granollers, és una aproximació a la trajectòria artística i vital de Jaume Arnella, músic que s'ha preocupat de cantar i de fer cantar la gent, crear romanços, recuperar cançons populars...

La VI Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya està organitzada per setze entitats de l'Observatori del Patrimoni Etnològic de Catalunya i acull més de setanta projeccions arreu de Catalunya. La mostra està especialitzada en produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic en general, i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser testimonis de formes de vida social.

La primera edició es va celebrar a Barcelona el 2011, la segona a Esterri d'Àneu, i des del 2013 té un caràcter de multiseu. Enguany la cultura convidada serà la mexicana, gràcies a la col·laboració amb la Comissió Nacional per al Desenvolupament dels Pobles Indígenes del govern mexicà.

Arxivat a: Sons de la mediterrània, Jaume Arnella, Museu de la Mediterrània, Cinema etnogràfic