Criatures, guanyadors del IX Concurs Sons

El duet de gralla i acordió es va imposar a la final de la Fira Mediterrània de Manresa

| 07/10/2016 a les 09:50h

La IX edició del Concurs Sons de la Mediterrània ja té guanyador: Criatures. El duet format per l'acordionista Marçal Ramon i el graller Ivó Jordà va imposar-se a la final d'aquest dijous 6 d'octubre a la Taverna Estrella Damm de la Fira Mediterrània.
Criatures, durant la final del Concurs Sons. Foto: Carles Rodríguez

El jurat va valorar la capacitat del duet per triar, renovar i arranjar un repertori significatiu i elegant, la capacitat per fer lluir l'acordió i la gralla en l'àmbit concertístic, així com la immediatesa i la qualitat del seu so. El premi de les votacions populars, que enguany es feien per primer cop durant el transcurs de la mateixa final, va recaure en el grup del Baix Penedès Saurí, amb una proposta festiva i imaginativa. El quadre d'actuacions a la final es va completar amb el refinament de Barcelona Ethnic Band, que des de la capital catalana treballa un repertori de cançons tradicionals de diversos països, i la contundència del folk tavernari dels empordanesos La Puça Diatònica.

El Concurs Sons de la Mediterrània està organitzat pel Grup Enderrock, el Centre Artesà Tradicionàrius i la Fira Mediterrània, i té el suport de l'Ajuntament del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i el festival PortalBlau de l'Escala.

Barcelona Ethnic Band. Foto: Carles Rodríguez

Saurí. Foto: Carles Rodríguez

La Puça Diatònica. Foto: Carles Rodríguez
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Concurs Sons, Fira Mediterrània, Criatures, Barcelona Ethnic Band, La Puça Diatònica, Saurí