Instruments tradicionals per a Shakespeare

Els Berros de la Cort posen música en directe a l'obra 'La taverna dels bufons', al Teatre Romea

| 21/12/2016 a les 09:44h

Del 28 de desembre al 29 de gener, el Teatre Romea de Barcelona acull la representació de La taverna dels bufons, obra de Martí Torras inspirada en els bufons i comediants de les obres de Shakespeare. A més dels papers de Joan Pera i Carles Canut, destaca la música en directe, a càrrec del grup gironí Els Berros de la Cort.  
Els Berros de la Cort. Foto: David Ruano

La taverna dels bufons se situa en un purgatori de músics i comediants on els actors còmics Will Kemp i Robert Armin, de la comanyia de William Shakespeare Lord Chamberlain's Men, reben la notícia de la mort del dramaturg i poeta anglès. A l'obra, Els Berros de la Cort representen personatges màgics de diferents obres de Shakespeare, acompanyen els actors a escena i interpreten la música de l'espectacle en directe. Amb aquesta obra, ideada com 'un nou Shakespeare amb aires becketians', el Teatre Romea s'afegeix a la commemoració dels 400 anys de la mort de Shakespeare.

Els Berros de la Cort, grup format a Girona el 1994 i reconegut tant pels seus concerts com pels seus espectacles de carrer inspirats en la música medieval i renaixentista, actua en aquesta primera aventura teatral amb una formació integrada per Elda Daunis (viola de roda), Marc Daunis (gralla, tarota, sac de gemecs, flauta i veu), Jordi Batallé (percussions), Xus Jiménez (percussions) i Gavin Buckley (mandola i llaüt).

Precisament al primer disc del grup, Els Berros de la Cort (Nufolk-Galileo, 2005), hi havia una peça titulada "La giga de Kemp", igual que un dels actors protagonistes d'aquesta obra. De manera que Martí Torras, que ja havia col·laborat amb els Berros en una residència artística l'any passat a l'Espai Marfà de Girona, va tenir clar que ells havien de ser els músics d'aquest projecte.
Arxivat a: Sons de la mediterrània, Carles Canut, Joan Pera, La taverna dels bufons, Els Berros de la Cort, William Shakespeare