Un 'crooner' que brama

Estrenem 'Sense fi', de Ximenis Jazz Experiment

| 22/01/2017 a les 07:00h

A Sons de la Mediterrània i Enderrock estrenem "Sense fi", l'èxit de Gino Paoli adaptat al català per Jaume Picas, en la versió de Ximenis Jazz Experiment, l'agosarat projecte que reuneix la veu de Jonatan Ximenis (Arrels de Gràcia) amb el jazz del trio Threejay. Puristes i ortodoxos, fora d'aquí. 


Jonatan Ximenis és una de les veus més carismàtiques en l'actual panorama de la rumba catalana. Un món, sigui dit de passada, que no troba gaires facilitats per donar-se a conèixer als escenaris, a pesar dels reconeixements institucionals que han proliferat darrerament. Bé, en qualsevol cas, Ximenis canta els clàssics de la rumba la mar de bé, perquè els ha mamat i perquè té una veu especial, però alhora és una ment oberta a qui no fan por els atreviments. L'hem escoltat fa poc, per exemple, cantant una versió rumbero-galàctica de Bob Marley amb Achilifunk Sound System... I aquí el trobem envoltat del jove jazz efervescent dels Threejay (el teclista Joan Solana, el contrabaix de Josep Colls i el bateria Joan Carles Marí), fent-se seu el "Senza fine", un dels grans èxits del gegant de la cançó italiana Gino Paoli.



El responsable d'aquesta aventura transestilística és Txarly Brown, i el clip correspon a l'actuació que el grup va fer al cicle Connexions que organitzen el Taller de Músics i BankrRobber, el 2 de novembre de 2015 a l'Almo2bar (podeu llegir-ne la crònica aquí).

El vals "Senza fine" va ser un dels èxits més grans de Gino Paoli. Als seixanta se'n van fer versions infinites arreu del món. A Catalunya, Lluís Olivares –que va cantar en català èxits de Charles Aznavour, Jimmi Fontana i molts altres– en va gravar una adaptació en català, feta pel lletrista Jaume Picas, amb arranjaments orquestrals i inclosa en un EP publicat pel segell Edigsa el 1966. I aquesta és la lletra que canten els Ximenis Jazz Experiment.

Arxivat a: Sons de la mediterrània