revista

Els Pets són els reis del pop i la portada de la revista d'octubre

L'Enderrock 281 també inclou entrevistes a Guillamino, Joan Miquel Oliver, Bertomeu i Nyandú, entre altres

Vine a l'Enderrock Sona d'octubre amb Els Pets i Caïm Riba

| 02/10/2018 a les 10:30h

Hi ha novetats que, quan arriben, han d'exprimir-se fins a l'última gota. Després de cinc anys de silenci, Els Pets llancen un nou àlbum, i la revista Enderrock del mes d'octubre n'ha volgut treure tot el suc. Som (RGB Suports, 2018) és el nou àlbum melangiós i madur del trio de Constantí format per Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres. Han confiat la producció del dotzè àlbum d’estudi a Joan Pons d'El Petit de Cal Eril, i a l'Enderrock d'octubre expliquen com els ha sortit la jugada.

A les pàgines del número 281 també hi trobem entrevistes a artistes que tot just acaben de treure al mercat els seus darrers àlbums. Guillamino trenca cinc anys de silenci amb el recull de cançons d'ànima folk del disc Fra Júpiter (Bankrobber, 2018) i Bedroom hi mostra els detalls de Fang (Hidden Track Records, 2018), el seu cinquè treball discogràfic. El trio de la Torre d'Oristà Nyandú també s'endinsa en les pàgines d'aquest número per explicar com s'ha consolidat en el panorama català.

Altres grups que apareixen a la revista 281 són Germà Aire i Regalim en una entrevista conjunta, Xavi Lloses presentant Els benaurats (Hidden Track Records, 2018), Joan Miquel Oliver amb l'últim capítol de la seva trilogia discogràfica, o el bluesman valencià Bertomeu. A més, el promotor Neo Sala reflexiona sobre el retorn del Doctor Music Festival aquest 2019 al Pallars, vint anys després d'haver-se arruïnat amb l'última edició. També Fermin Muguruza ens fa un repàs de la seva trajectòria com a músic i activista a través d'una conversa amb Sergi Picazo.

S'estrenen a les seccions d'opinió 'Acords i desacords' el músic Arnau Tordera d'Obeses, que reflexiona sobre la necessitat vital de la creació musical, i la periodista Ariadna Oltra, sobre el poder de les cançons com a reflex i catalitzador dels sentiments. 

També hi trobem la secció ‘Tal dia farà un any’, on recordem que fa trenta anys Sangtraït va presentar El senyor de les pedres (Picap, 1998), un àlbum que va trencar amb el relat estilístic de l'escena musical. També es commemoren les tres dècades de l'estrena del musical Mar i Cel al Teatre Victòria i el mig segle de l'homenatge a Pompeu Fabra, que va reunir per últim cop el col·lectiu d'Els Setze Jutges.

A la secció ‘Herois particulars’, el reusenc Miquel Vilella revela els grups i músics que el van empènyer a començar a crear les seves primeres cançons.
 

Portada Enderrock 281. Foto: Michal Novak

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, revista, Neo Sala, Els Pets, Guillamino, Joan Miquel Oliver, Bertomeu, Nyandú, Doctor Music Festival, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.