festivals

La traca final de l'Strenes

Lax'n'Busto, Mishima i Macaco són alguns dels artistes que participaran en els concerts de l'última setmana de festival

Concerts de Buhos, Delafé, Gerard Quintana, Joina i Lildami al Festival Strenes de Girona

| 29/04/2019 a les 14:00h

Mishima actuaran a les escales de la Catedral el pròxim divendres 3 de maig
Mishima actuaran a les escales de la Catedral el pròxim divendres 3 de maig | Xavier Mercadé
La setmana passada, el Festival Strenes venia carregat de música i energia amb grans concerts, com els de Lildami, Joina o Gerard Quintana. Aquesta setmana el festival gironí arriba a la recta final amb música que seguirà omplint els carrers i teatres de la ciutat amb propostes de tota mena. Repassem els concerts de la setmana.

Lax'n'Busto
30/4 i 01/5 - 21 h i 19 h
Auditori de Girona

El grup del Vendrell presenta el seu nou disc, Polièdric (RGB Suports, 2019), amb dos concerts a l'Auditori de Girona. Després de més de sis anys sense presentar un nou disc, Lax'n'Busto torna amb una formació renovada on participen fins a sis cantants, entre els quals trobem Nerea Bassart, Pol Fuentes, Ramon Mirabet i l'històric Pemi Fortuny. La primera de les dues actuacions ja ha penjat el cartell d'entrades exhaurides.


Donallop
3/5 - 18 h
Pujada Sant Domènec (entrada lliure)

El duet mallorquí porta a l'Strenes el seu tercer disc d'estudi, Crisàlide (Satélite K, 2019), un compendi de cançons somiadores i minimalistes. La proposta elegant i poètica de Donallop serà perfecta perquè el públic gironí pugui gaudir d'una tarda de música a les escales de la Pujada de Sant Domènec.

Joan Boada
3/5 - 19 h
Pujada Sant Domènec (entrada lliure)

El líder de La Carrau, grup insígnia de la renovació del folk català, ensenya la seva cara més combativa al seu segon disc com a cantautor, que porta el nom de Cedeerra (Kasba Music, 2019).

Kids from Mars
3/5 - 21 h
Auditori CC La Mercè (entrada lliure)

El duet de Blanes és una de les grans novetats de l'escena indie, els dos joves de només 16 anys són una alenada d'aire fresc i vindran al festival Strenes a demostrar-ho. Amb un estil original portaran el seu primer EP (Luup Records, 2019) a l'Auditori de la Mercè.

Mishima 20 anys
3/5 - 21 h
Escales de la Catedral 

Mishima celebra vint anys sobre els escenaris, per aquest motiu la banda liderada per David Carabén ha preparat un espectacle especial on recullen les dues dècades de trajectòria en un sol concert. El quintet farà un recorregut a les cançons més emblemàtiques d'aquests anys en un espectacle molt cuidat, que serà un dels plats forts de l'última setmana de festival.


Hot Drinks
3/5 - 22.30 h
Auditori CC La Mercè (entrada lliure)

Aquesta banda de rock gironina portarà l'energia dels anys 70 a l'Strenes, versionant els grans hits d'aquella dècada. El grup juga a casa, toca al festival en el marc de la secció Talent Gironí que dona veu a les propostes emergents sorgides de l'escena local.

Toni Beiro
4/5 - 18 h
Pujada de Sant Domènec (entrada lliure)

El cantant i guitarrista olotí Toni Beiro presenta el seu nou disc, Crónicas desde la ingravidez (U98 Music, 2018), en format acústic acompanyat de la seva guitarra i del baixista Dani Sánchez. Amb una consolidada carrera de més de vint anys, el cantant a més d'interpretar el temes del seu últim disc oferirà un recull de les seves millors cançons.

Marcel Lázara i Júlia Arey
4/5 - 19 h
Pujada de Sant Domènec (entrada lliure)

La parella formada per Marcel Lázara (excantant de Txarango) i Júlia Arrey portarà la seva proposta fresca i divertida a l'Strenes. Amb un primer disc sota el braç, Pedalant Endins (Música Global, 2018), Lázara i Arrey explicaran la seva història brasilera a través d'unes cançons entranyables i emotives.


Macaco
4/5 - 21 h
Escales de la Catedral

El cantant i compositor Macaco serà a les Escales de la Catedral amb la seva original proposta que combina estructures pop, lletres compromeses i música festiva. Aquest concert serà un dels últims de l'artista abans de l'estrena del seu nou disc, que sortirà aquesta primavera. El públic gironí podrà gaudir de grans himnes intergeneracionals com "Moving" o "Puerto presente" i qui sap si d'algun avançament inèdit d'aquest esperat disc.

Miquel Abras
5/5 - 20 h
Escales de la Catedral

El concert de cloenda del festival anirà a càrrec de Miquel Abras, un dels cantautors gironins per excel·lència. Amb una llarga i fructífera trajectòria musical, Abras presentarà un espectacle especial per a l'ocasió amb cançons dels dos discos que ha editat aquest passat 2018. El concert també portarà clàssics temes del seu repertori i convidats especials per a l'ocasió.
Especial: Strenes
Arxivat a: Enderrock, festivals, Kids From Mars, Strenes, Lax'n'Busto, Macaco, Mishima, Miquel Abras

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.