Gossos anuncien una aturada el 2012

Durant l'any vinent els manresans no actuaran al país

| 27/09/2011 a les 13:45h

Ja fa 19 anys que els manresans Gossos s'enfilen als escenaris: des d'aleshores que no han estat mai més de vint dies entre concert i concert. A les seves espatlles s'hi sumen gairebé mil directes i més de deu discos editats. Amb tot aquest bagatge, el grup ha decidit fer una aturada: durant el 2012 Gossos no pujaran als escenaris catalans: "Tenim ganes de trencar hàbits. Pensem que ens serà molt beneficiós també a l'hora de compondre", explica Natxo Tarrés. Tornaran el 2013, amb un nou disc i una nova gira. Natxo Tarrés ens en fa cinc cèntims.




Per què Gossos s'ha plantejat aturar màquines?

Natxo Tarrés: Perquè coincidia que era un bon moment. Justament ara acabarem la gira de Dia 1 (Música Global, 2010). Quan vam començar a treballar en l'últim disc ens vam plantejar que calia fer una paradeta, que seria saludable en tots els sentits. En cap moment hi ha mals rotllos o sensacions estranyes: després de gairebé dinou anys està bé posar límits a la contractació. Desaparèixer dels escenaris durant un any ens permetrà dedicar temps a altres coses que són al calaix. No passa res, d'aquí a un any tornarem amb més ganes i força moral.

El 2012 no us veurem...

N.T: La parada és d'aquest 2012: de gener a desembre. A partir d'aquí és difícil preveure el què, però ens agradaria sortir ja amb un disc nou. Gossos no estarem aturats, perquè estarem treballant en un nou disc.
Els primers mesos ens donarem un marge perquè cadascú tiri: viatges pendents, coses a les quals volem dedicar més temps... i després suposo que cap a la meitat d'aquest any posar-nos a gas a fons.

Aquest any us servirà per activar altres projectes paral·lels, com el grup d'homenatge a Bob Marley o Menaix a Truà?
N.T:
Precisament és una cosa que ens permetrà refrescar-nos. En Roger Farré, l'Oriol Farré i jo amb el projecte d'en Marley ens podrem mantenir sense aturar-nos, però amb un altre projecte que  és nou, que ens aporta aire fresc. També és molt probable que en Juanjo amb Menaix aprofitin aquest moment.

Com valoreu els darrers mesos presentant el disc Dia 1?
N.T:
N'estem molt contents. Veníem d'Oxigen (Música Global, 2009), que era un disc que havia funcionat tant que ens va dur a un moment daurat... Aleshores saps que el llistó és molt alt. Sabíem que el disc que fèiem no tenia pretensions: era un disc molt sincer. Vam intentar allunyar-nos de la pressió d'un disc que pel que fos va tenir una gran tirada. En aquest sentit no esperàvem igualar-ho, però volíem fer un pas endavant a la nostra carrera. Dia 1 (Música Global, 2010) té una sonoritat que és un pas més, i la temàtica també estava molt clara, era la nostra aportació del moment de crisi que estem vivint. Hem fet molts bolos, i ara farem una traca final de concerts que està molt bé.

Les darreres ocasions per veure-us en directe seran a Lleida el proper dissabte 1 d'octubre, el dia 7 a Barcelona i a les festes e Girona al novembre...
N.T: No volem seguir i cremar-nos, hem decidit donar-nos una mica de marge i repòs, per també tenir més clar cap on enfoquem un proper disc. És completament saludable, no hi ha cap debiliat i no estem cansats: ha estat un aturada molt consensuada, per benefici del grup.

I el 2013...

N.T: Si tot va bé, sortirem amb disc i gira nova. Tampoc no descartem que si el 2012 ens surt alguna cosa de festivals a l'estranger, possiblement ho farem. D'entrada aquí farem vacances.


Fotografia: Joan Enric Clofent
Arxivat a: Enderrock