La festassa de la Coixinera

El 26 de novembre celebrarà el desè aniversari a Mataró

| 29/10/2011 a les 06:59h

El proper 26 de novembre La Coixinera celebrarà el seu desè aniversari amb un concert gratuït al teatre del Casal de l'Aliança de Mataró, que s'editarà posteriorment en DVD per acompanyar el nou disc del grup.


Fa 10 anys, coincidint amb el final del grup Ministrils de la Palla, quatre dels seus sis integrants van continuar lligats a la música d'arrel amb un nou projecte, la companyia de saraus La Coixinera, que des d'aleshores, i amb diverses formacions, ha esdevingut un dels principals referents del folk català, especialment en el vessant més renovador, alhora que ha participat en mil iniciatives vinculades a la cultura popular al Maresme.
Per celebrar el desè aniversari, el grup oferirà un concert gratuït el 26 de novembre al teatre del Casal de l'Aliança, a Mataró, en què participaran tots els músics que en un moment o altre han format part de La Coxinera
El repertori inclourà mostres de tot el que el grup ha anat fent fins ara: peces del Sarau, de Titani (amb la col·laboració dels dolçainers de Puçol Escandall), d'Els encants (els diversos encàrrecs i músiques creades al voltant de diverses entitats i festes del Maresme), d'ix-i... (la singular combinació de música tradicional i electrònica, en col·laboració amb Joan Vallcorba a les bases) i també peces noves.
El concert també es gravarà per editar un DVD, amb la idea que acompanyi el nou CD de La Coixinera, que seguirà la línia d'un dels seus espectacles més carismàtics, Sarau a plaça, i que es preveu que es publiqui a la primavera. Durant l'actuació, a més, s'anunciarà la campanya de micromecenatge que el grup engegarà per financiar el nou Sarau.

Paral·lelament, el grup segueix treballant en el projecte ix-i... i generant noves peces com aquest "Mar i muntanya", adaptació d'una cançó del grup marsellès Moussu T e lei Jovents.
 


 

Arxivat a: Sons de la mediterrània