Al Tall, cantat pels xiquets

Reposició de la Pelitrúmpeli a Algemesí i concert antològic a Castelló

| 09/12/2011 a les 15:00h

Que l’obra d’Al Tall forma part des de fa temps del patrimoni cultural de tothom no és cap secret. Aquests dies en tenim dues noves mostres, amb la reposició de Som de la Pelitrúmpeli aquest diumenge a Algemesí i un concert antològic del grup divendres 16 de desembre a Castelló.La posada en escena del disc d’Al Tall Som de la Pelitrúmpeli (Ànec Discos, 1980) va ser idea de Nova Muixeranga d’Algemesí. Van arreplegar les músiques, cançons, mites i personatges populars de la tradició valenciana recollides en aquest àlbum i en va preparar tot un espectacle, amb la participació dels xiquets de la Schola Cantorum, els balladors i personatges del grup Danses Berca, amb direcció de Nova Muixeranga i adaptació musical de Néstor Mont. I entre els músics col·laboradors, tota una estrella de l’animació actual, Dani Miquel, que ja va recordar la Pelitrúmpeli en el seu gran treball Musiqueries.
L’èxit de l’estrena, el 22 d’octubre al Teatre Municipal d’Algemesí, va ser tan gran que aquest diumenge es tornarà a representar a petició popular en dues sessions (12 h i 18 h).
També al voltant d’Al Tall, el proper 16 de desembre a les 20 h, el paranimf de la Universitat de Castelló acollirà el concert antològic 35 anys, en què el grup ofereix el repertori del seu darrer treball, Vergonya, cavallers, vergonya, acompanyat d’algunes de les seves peces més carismàtiques: “Tio Canya”, “Darrer diumenge d’octubre”, “Cant de maulets”… El concert serà el colofó de l’exposició sobre el grup que pot visitar-se a la Universitat de Castelló fins al 18 de desembre, i que anteriorment s’havia pogut veure a la Universitat d’Alacant.
Fent balanç de la trajectòria i la feina feta amb Al Tall, Vicent Torrent considera: “Som un grup musical de resistència. De resistència lingüística però també musical, perquè el que volem és que el llenguatge musical mediterrania, i particularment el valencià”.
Torrent, que va assistir a l’estrena de Som de la pelitrúmpeli a Algemesí, valora al respecte: “És emocionant i gratificant veure en escena un treball que vam fer va més de trenta anys, especialment perquè hi participen vàries generacions i gent de molts col·lectius diferents”.

Aquesta és una gravació on es presenta l’espectacle:Arxivat a: Sons de la mediterrània