El 'Festival' de Deskarats

El nou disc de la banda gironina es pot descarregar de franc a la xarxa

| 04/03/2012 a les 06:59h

La banda de ska Deskarats segueix al peu del canó amb un nou disc, Festival (autoeditat, 2011). El grup d'Amer (el Gironès) ha decidit penjar el nou treball al seu web perquè qui ho vulgui el descarregui o aporti la quantitat que cregui necessària a canvi del disc.


Deskarats, fortament influenciats per referents del gènere com Skatalà, Decibelios, Kortatu o Madness, celebra enguany els quinze anys de fundació amb un disc que condensa l'essència de la seva llarga trajectòria de més de quatre-cents concerts. Després d'haver realitzat gires estatals amb el grup The Toasters i d'haver actuat fins i tot a la Xina, Deskarats ha apostat al nou disc per fer una síntesi exigent del seu so i per mirar d'aportar la seva espurna de protesta, segons explica el grup, "davant les injustícies de la severa crisi econòmica que ens afecta".
El disc Festival (autoeditat, 2011) és, de fet, el cinquè treball discogràfic de la banda i el tercer de llarga durada. En aquesta ocasió el productor que han escollit ha estat DoctR'n'Ric, que també ha treballat amb The Pepper Pots, Morodo i Paul Fuster, entre altres. Als dos primers discos, DSK (Megalith Records, 2006) i Disseminat s/n (Megalith Records, 2008), van treballar amb el productor nord-amercià Rob 'Bucket' Hingley.
El grup ha decidit penjar el disc a internet per mirar que arribi al públic "de manera ràpida i accessible, seguint el mateix criteri amb el qual fem música des de fa més de deu anys". Al web també hi ha l'opció de fer una donació amb el preu que es consideri just per la compra del disc; un mecanisme de distribució i promoció que es va encetar ja fa uns anys amb exemples tan reeixits com el de Radiohead.
Arxivat a: Enderrock