S'estrena el Festival d'Estiu del Maresme

Els dies 13 i 14 de juliol Ix!, Dídac Rocher, Joan Colomo i Inspira seran a Arenys de Mar

| 06/06/2012 a les 15:00h

El FEM Festival està organitzat per Fem Ateneu, Nautilus Recordings i Gat Records, i programarà els dies 13 i 14 de juliol als Jardins Xifré una bona colla de grups catalans de l'escena actual. És el debut d'una nova cita que situa Arenys de Mar en el mapa dels festivals d'estiu.


Fem Ateneu, Nautilus Recordings i Gat Records han unit esforços per crear un festival d'estiu que ompli de programació catalana les costes del Maremse. Aprofitant l'embranzida que ha anat adquirint Arenys de Mar mitjançant el cicle de concerts Fem Ateneu i la repercussió a la xarxa d'Els Acústics a Ràdio Arenys, on han enregistrat i penjat vídeos amb acutacions dels grups, l'oferta de la població del Maresme s'expandeix i es reconverteix aquest estiu en el FEM Festival (Festival d'Estiu del Maresme). Els dies 13 i 14 de juliol als Jardins Xifré, amb una capacitat per a un miler de persones, una bona colla de bandes del país actuaran i presentaran nous treballs.
Els grups que trepitjaran l'escenari del primer FEM Festival seran Amics del Bosc, Joan Colomo, Esperit!, Ix!, Anicet Lavodrama, Eric Fuentes, Els Surfing Sirles, Seward, Dídac Rocher, Raydibaum, Inspira, Albert Freixas, La Banda Municipal del Polo Norte i Espaldamaceta.
Entre els artistes que arribaran al festival amb noves obres per presentar destaquen Joan Colomo, que amb la repercussió obtinguda amb Producto Interior Bruto Vol. 1 i Vol. 2 (BCore, 2011, 2012) ha trobat la línia d'expressió més íntima i personal de la seva prolífica carrera musical; Ix!, que també arribaran al Maresme carregats amb l'energia optimista del tercer disc, Immersió (GatRecords, 2012), amb el qual ataquen i defensen amb optimisme èpic la llengua catalana i la manera que tenen de fer cançons; Dídac Rocher, cantautor de tall clàssic i poètic, que també presentarà disc a Arenys, Porpra (GatRecords, 2012), un recopilatori de paraula i símbol on trobem els versos de Carles Riba i Josep Palau i Fabre, entre altres, amb la producció de Dani Ferrer (Love of Lesbian), i Eric Fuentes, que serà a Arenys amb la nova formació Eric Fuentes & el Mal presentant els temes del seu disc homònim, que ha estat tan celebrat.
Surfing Sirles tenen ganes d'incendi i per això portaran la destrossa del rock'n'roll de garatge més desenfadat al Maresme. Romaní, semen i sang (BankRobber, 2011) és la seva última obra. El grup Seward interpretarà la música de vent d'Alaska, que descriuen com la d'un nen que toca per primera vegada o la d'un vell que s'acomiada de la vida. Home (autoeditat, 2011) és el nom del seu primer LP de pop atmosfèric.
Al FEM Festival també hi haurà un espai per al pop. Raydibaum hi farà sonar Per fi potser demà (RGB Suports, 2011), un cant a la llum sobre la grisor quotidiana. Inspira amb Escapistes (Amniòtic Records, 2010) hi portarà la cançó pop i indie amb un treball fresc i directe amb més vitalitat potser que l'anterior àlbum, Cova placenta (Cydonia, 2008). En una línia semblant d'intimisme enèrgic, Albert Freixas amb el treball {U} (GatRecords, 2011) presenta tres cançons madures de força i reflexió que presentarà en format de trio. La Banda Municipal del Polo Norte i Espaldamaceta seran també companys de cartell de totes aquestes formacions, en una programació de luxe per al primer FEM Festival (Festival d'Estiu del Maresme).
Arxivat a: Enderrock