Feliu Ventura i Carles Dènia recullen Premis Ovidi

S'ha celebrat la setena edició dels premis de la música en valencià

| 28/06/2012 a les 23:59h

El Micalet de València ha acollit l'entrega de la setena edició dels Premis Ovidi: Feliu Ventura i Carles Dènia han estat els més premiats (amb dos guardons cadascun), a més d'Aspencat, VerdCel, Arthur Caravan, Skapats, Senior, Litoral i Hugo Mas.
 

El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) ha organitzat per setena vegada la festa de la música en valencià per mostrar-ne el bon estat.
El paradís de les paraules (Comboi Records, 2011), de Carles Dénia, va ser considerat ara fa uns mesos el millor disc de folk del 2011 segons la crítica dels Premis Enderrock: el Col·lectiu Ovidi Montllor hi ha coincidit, atorgant-li dos guardons, al millor disc de folk i als millors arranjaments i producció. Feliu Ventura ha estat també doblement premiat: ha obtingut el premi al millor disc de cançó i també a la millor lletra (per "Història d'un sofà"). El premi de hip-hop ha estat per a Aspencat, mentre que el pop ha recaigut a VerdCel i el rock a Arthur Caravan. També han estat guardonats Hugo Mas (pel clip de "Hepàtica") i Senior per la millor cançó i disseny de disc.

Opten als Premis Ovidi tots els treballs discogràfics en valencià publicats en el període d’un any, que en aquesta convocatòria han estat 68. Podeu repasar els 11 guardons llistats aquí sota, i si voleu veure la resta de classificats a cadascuna de les categories, ho podeu fer aquí.
Millor disc de cançó: Feliu VenturaMúsica i lletra (Propaganda pel Fet!)
Millor disc de folk: Carles DéniaEl paradís de les paraules (Comboi Records)
Millor disc d'electrònica i hip-hop: AspencatInèdit (autoeditat)
Millor disc de pop: VerdCelEls dies del saurí (Temps Record)
Millor disc de rock: Arthur CaravanAtles enharmònic (Música de Telers / Malatesta Records)
Millor maqueta: SkapatsSkapats (autoeditat)
Millors arranjaments: Carles DéniaEl paradís de les paraules
Millor cançó: "La sort adormida", Senior i el Cor Brutal (la podeu sentir aquí)
Millor lletra: "Història d'un sofà", Feliu Ventura (la podeu sentir aquí)
Millor disseny: Gran (LaCasaCalba), de Senior i el Cor Brutal 
Millor videoclip: "Hepàtica”, d’Hugo Mas


Més premis

Al Tall han estat els encarregats de recollir (per unanimitat) el guardó a la trajectòria artística: "Grup pioner amb més de trenta anys de trajectòria indiscutible, amb un bon grapat de discos, mestres de la música folk que han inspirat tants altres grups posteriors, Al Tall també ha estat referent de la recuperació de la tradició musical valenciana i de l’actualització del gènere amb la seua reproposta. Ells han difós al món la música valenciana posant-la al costat de les músiques de les dues riberes del Mediterrani". El Premi al Suport a la música en valencià ha estat per a Vilaweb, i enguany i de forma extraordinària també s'ha atorgat durant la nit el Premi BarnaSants que el festival barceloní ha atorgat a Joan Amèric.
Arxivat a: Enderrock