Músics al plat

Carme Ruscalleda ha creat un plat del disc de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi

| 11/07/2012 a les 07:00h

Música i gastronomia sempre han anat lligades: Pere Tàpies fa anys que encapçala el programa Tàpies variades de Catalunya Ràdio, però el seu no és l'únic afer culinari-musical. El cuiner Pere Cardona (autor del blog Vdevinagreta) ha creat la carta del restaurant del Centre Natació Mataró, amb Anna RoigSanjosex, Narcís Perich o Joan Dausà com títols d'alguns plats. A més, és l'autor del llibre 100 vinagretes d'autor (Marrè, 2011), amb Jimmy Piñol (Lax'n'Busto) entre els autors dels pròlegs.


A partir d'un concert d'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, el cuiner Pere Cardona es va inspirar per fer el receptari del seu últim disc, Bigoti vermell (Satélite K, 2011), un seguit de receptes que ha anat publicant al seu blog i que han anat creixent. Ara ja se'n pot gaudir al restaurant del Centre Natació Mataró, on cada dijous, divendres i dissabte a la nit es poden assaborir alguns dels músics catalans. Cardona ha convertit en receptes Gertudis (en format de truita), Quimi Portet (amb una recepta de pollastre, plàtans i pasta brick), The Mamzelles (un carpaccio de pinya amb gambes i salsa rosa amb aroma de menta), Eina (que signen una vinagreta), però també Junts, Ai, Ai, Ai, Sanjosex, La Iaia o una recepta inspirada en Classe mitjana (Zeppo Records, 2011) de Rosa-Luxemburg.



Música d'estrelles Michelin

És coneguda l'afició musical del cuiner Sergi Arola, guitarrista de Los Canguros, però no és l'únic cuiner amant de la bona música. En Josep Roca (d'El Celler de Can Roca) ha estat amant de Sau i a Can Jubany els estius són musicals amb una proposta que permet assaborir la seva millor cuina als jardins de l'hotel, ben acompanyada de música en directe.
A aquesta corrua de cuiners ara s'hi suma el Restaurant Sant Pau, on Carme Ruscalleda té un nou plat al seu menú d'estiu: es titula 'CD Roger Mas, mar i terra', i físicament té el mateix disseny que el disc de Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona (Satélite K, 2012).

Arxivat a: Enderrock