25 dones de la cançó al número de gener

Enderrock obre el 2013 amb un número especial dedicat a 25 veus femenines

| 07/01/2013 a les 07:00h

L'abril del 2013 Enderrock celebrarà el seu vintè aniversari. És un any molt especial que estarà carregat d'esdeveniments especials: el primer de tots és el número de gener de la revista, un monogràfic protagonitzat per 25 dones que canten. Inaugurem l’Any de les Dones a la Cançó amb 25 cantants catalanes com a protagonistes d’un monogràfic que posa de manifest la contribució artística i la seva manera d’entendre la música. Aquest número especial –acompanyat d’un CD recopilatori amb les noves veus del pop d’autora– coincideix amb el fet que festival BarnaSants centrarà bona part de la seva programació en les cantautores, i amb la commemoració dels 50 anys de la ja mítica cançó “Se’n va anar”, popularitzada per Salomé, la primera dona de la cançó en català. 
 


L'Enderrock de gener recull el testimoni de 25 grans veus de la cançó en català de tots els temps: des de Maria del Mar Bonet fins a Sílvia Pérez Cruz, i passant per SaloméNúria Feliu, Teresa Rebull, Marina Rossell, Maria Cinta, Guillermina Motta, Carme Canela, Franca MasuLídia Pujol, Eva Dénia, Anna RoigBeth, Maria Rodés, Meritxell GenéIvette Nadal, Marta Rius, Big MamaBikimel, Rosa Pou, Clara Andrés, Joana Serrat, Maria Coma i Andrea Motis.

Presentació
El proper dijous dia 10 de gener a les 12 h a la Biblioteca Nacional de Catalunya (carrer de l'Hospital, 56, Barcelona) es farà una presentació d'aquest número i d'aquest disc, on també es podrà sentir en directe les propostes de tres d'aquestes dones: Ivette Nadal, Bikimel i Joana Serrat.

Més continguts

El número de gener de la revista també revela els 50 millors discos del 2012 segons la crítica dels Premis Enderrock. Tomeu Penya i Orxata Sound System són entrevistats pels periodistes d'Enderrock per parlar dels seus darrers discos, i també s'hi inclouen dues guies especials: les del festival BarnaSants i el XXVI Tradicionàrius.
 

Arxivat a: Enderrock