Una nova botiga per a la música Ultra - Local

Grups independents i segells discogràfics catalans són els protagonistes del local

| 14/01/2013 a les 07:00h

El barri del Poblenou ja fa unes setmanes que gaudeix d'una nova botiga: Ultra - Local Records. Ideada i engegada per la Carme i en Raül, l'establiment vol oferir discos de grups independents i de segells discogràfics catalans. Ultra - Local Records també organitza concerts de presentació de discos de petits grups emergents: la setmana passada va acollir Jazzul presentant el seu primer disc, Natural (Marlee Records, 2012).


Encara que en una època com la que vivim sembli una bogeria obrir un comerç i, encara més, especialitzat en música independent i segells nacionals, en Raül i la Carme ho tenien molt clar: "Vèiem que els grups i els segells d'aquí es compraven cada vegada més i fa temps que teníem ganes de fer-hi alguna cosa", explica en Raül. "De fet, engegar una botiga de discos sortia més econòmic que obrir, per exemple, un local de concerts."
Amb aquesta empenta, el 8 de desembre Ultra - Local Records va obrir les portes al so de Blancanova i de Jilguero. Amb la botiga encara mig plena de discos però amb una considerable afluència, la inauguració va ser un èxit i va posar en marxa també el Facebook de la botiga, que s'actualitza constantment i és un canal eficaç per estar al dia de les novetats de l'Ultra - Local Records.
Les compres de l'època nadalenca han estat la primera empenta per al negoci: "El Nadal ens ha fet anar molt bé, sobretot pels familiars i amics que ens han ajudat molt des del principi". La botiga d'en Raül i la Carme és dos carrers més enllà de l'eix comercial del Poblenou, cosa que no facilita la visualització del nou establiment. Tot i així, l'haver apostat per una oferta musical especialitzada els fa ser un nou punt de referència per als que busquen segells o grups concrets i pels que volen deixar-se recomanar per sorprendre's amb grups emergents locals. Al seu blog ja hi han publicat un parell de llistes de recomanacions a partir de les noves comandes que els van arribant. Hi figuren grups i artistes com Astrio, Esther Condal o Mine! amb el seu nou disc La fi del món (Música Global, 2012).
Un dels objectius de la botiga és també que pugui acollir periòdics concerts de presentació de discos. El divendres passat Jazzul va inaugurar aquesta faceta de músuica en directe a l'establiment, i per a la setmana que ve han programat dos concerts més: el dijous 17 Lecirke hi farà una actuació molt especial (segons s'anuncia al Facebook) i el divendres 18 serà el torn de Dino Ratso i la seva guitarra.
De moment, això és el que bull al carrer Pujades 113, i els que s'hi acostin podran anar veient com pren forma la botiga. Algunes noves idees corren pel cap d'en Raül: "Els dissabtes volíem fer tallers de música per a nens o... Però bé, això encara està molt verd".
Arxivat a: Enderrock