És l'hora de Terratombats

Descarrega't el tema que dóna nom al disc que distribuiran amb l'Enderrock de març

| 27/02/2013 a les 12:00h

La colla rumbera d'Igualada celebra cinc anys de vida, i ho fa distribuint amb el número de març de la revista Enderrock el sàmpler Ni un minut més (EDR Discos, 2013), un disc que combina novetats amb el seu repertori posat al dia i la participació d’Albert Pla i Cesk Freixas. Per anar fent boca, avui et presentem la cançó que dóna nom al disc: la pots escoltar en streaming o descarregar-te-la des d'Enderrock.cat! A més, també et presentem la portada del nou treball de Terratombats.
 

El disc amb què celebren el cinquè aniversari es diu Ni un minut més, i a la portada hi apareix una hora que dóna peu a moltes lectures, 20:14. Ho explica el cantant Ricard Carles: "Sí, és un rellotge que se’ns va parar a un quart de nou, ves! És una referència a l’any 2014 i a la cançó que dóna títol al disc, “Ni un minut més”, que parla d’independència, llibertat... però d’una manera implícita i irònica, jugant amb diverses lectures, que és una mica el segell propi del grup. D’altra banda, sempre hem batejat els nostres treballs amb el nom de la primera cançó i seguim en aquesta línia. Hi ha a més un detall important: 'Ni un minut més' fa referència al filòleg Joan Solà i al seu discurs com a Premi d’Honor de les Lletres Catalanes al Parlament de Catalunya, l’any 2009: 'Aquest poble no pot ni vol suportar ni un minut més de sentir-se subordinat o escarnit per cap altre'. La cançó està inspirada en aquestes paraules", afirma el cantant.
És un tema amb base rumbera però un curiós aire de swing: "El fet és que amb Terratombats sempre ens hem mogut dins uns esquemes de la rumba catalana molt clàssics, i teníem ganes d’experimentar amb diferents opcions. I aquest primer tall se’ns va ocórrer sincopar-lo afegint-hi una mena de swing. El resultat és un estil diferent, que aporta un punt de frescor i divertiment, i que remet al món del dixieland, les bandes... Volem continuar fent el mateix, rumba catalana, però anar-hi incorporant sonoritats diferents".
La setmana vinent Terratombats pujaran a l'escenari dels Premis Enderrock per recollir el guardó al millor disc de folk i noves músiques per votació popular. Després de la publicació d'Aires de primavera, ara és el torn de noves cançons. Noves cançons que sonaran aquest dissabte 2 de març a les 23 h al Cafè Slàvia de les Borges Blanques, i que trobareu al proper número de la revista Enderrock. I avui des d'Enderrock.cat ja et pots descarregar la cançó "Ni un minut més", un avançament d'aquest nou disc. A més, al número de març de la revista hi trobareu una extensa entrevista de Jordi Martí acompanyada de les fotografies de Juan Miguel Morales. 
 

Arxivat a: Enderrock