Una Fira Mediterrània amb menys fred

Avança les dates a l'octubre i renova David Ibáñez com a director

| 10/01/2014 a les 15:00h

La Fira Mediterrània de Manresa ha donat a conèixer avui 9 de gener dues novetats importants: la XVII edició es farà el segon cap de setmana d'octubre –fins ara s'havia fet sempre a principi de novembre– i David Ibáñez ha renovat com a director artístic per a les tres properes edicions.

Espectacle a la passada Fira Mediterrània Foto: Josep Tomàs

En el ple del Patronat de la Fundació Fira Mediterrània, celebrat aquest 9 de gener a Barcelona, s’han aprovat canvis organitzatius, estructurals i de programació substancials "amb l’objectiu de reforçar el seu paper en el mapa de fires i festivals del país i de potenciar la seva especificitat com a mercat de projectes i idees". S'ha renovat per a les tres properes edicions
David Ibáñez , que ha estat el director artístic de les dues darreres edicions de la Fira Mediterrània. També s'ha decidit anticipar la celebració de la Fira al segon cap de setmana d’octubre, un mes més tard que el Mercat de Música Viva de Vic i que FiraTàrrega, i dues setmanes abans del gran mercat de world music que és el Womex.
Segons l'organització de la Fira, les raons per fer aquest canvi al calendari són bàsicament dues: "La climatologia més bona, en un horari anterior al canvi d’hora d’hivern, i la no-competència amb altres esdeveniments relacionats fan de les noves dates una millor oportunitat per a una Fira amb molts espectacles de carrer".

Cultura popular i músiques del món
El Patronat també ha decidit que a partir de la propera edició se centrarà els continguts i les propostes professionals en dos àmbits principals, la cultura popular i les músiques del món: "Cultura popular entesa com aquella que amplia la base social de la cultura, i músiques del món per consolidar-se com a mercat líder a l’Estat en aquest àmbit i potenciar la seva capacitat d’exportació d’artistes i cultura catalans".
Arxivat a: Enderrock