Actualitzat el 15/06/2021

La Fera guanya el vot popular a la quarta preliminar del Sona9

La banda de l'Hospitalet de Llobregat passa directament a la final del vot popular

La Fera han aconseguit el 47% dels 931 vots, Microhomes, amb 36%, han quedat en segona posició, seguit de Dan Peralbo, amb el 13%, i Roko Banana, amb 4%, en quarta posició. 
D'aquesta manera, els de l'Hospitalet de Llobregat han passat directament a la final del premi Verkami per Votació Popular. Per la seva part, la resta de bandes hauran d'esperar a la decisió del jurat per saber si poden accedir a una nova fase del concurs. 
 

Roko Banana Foto: Carles Rodríguez

 
La tarda d'avui l'ha inaugurada el trio banyolí Roko Banana que ha fet arrencar la jornada amb el seu rock progressiu. Amb força i esquivant problemes tècnics, han mostrat alguns dels seus temes propis més recents, com "Veïnat" o "La meva festa", a més de "Balena" o "Fang"
 

Microhomes Foto: Carles Rodríguez


Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari el trio barceloní Microhomes per interpretar les seves microcançons de pop-rock indie, des de "La menor idea" fins a "S.XXI", passant per l'inèdita "La fórmula", "Ressaca" o "Dos tipus de gent".


Dan Peralbo Foto: Carles Rodríguez


"Margarita" o "Pizza amb massa mare" de Dan Peralbo ens han obert la gana a tres quarts de deu, quan la banda -que viu a camí entre Torelló i Barcelona- han començat a tocar a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. "Oda a l'Ada", "Noia, ho fas tot bé" o "Diumenge" han completat el seu repertori de la nit.


La Fera Foto: Carles Rodríguez


Arribada des de l'Hospitalet de Llobregat, La Fera ha tancat la vesprada amb el seu mestissatge ple de reivindicació, que ha interpretant a cops de reggae, ska i festivitat amb temes com la mateixa "La Fera", "Sintonitza", "Llarga nit" o la més política de la nit, "Et volem a casa", que han dedicat a Adrià Carrasco i "a totes les represaliades".



Les preliminars del Sona9 continuen aquest divendres 18 de juny al Teatre Xesc Forteza de Palma de Mallorca amb les actuacions de Mar Grimalt (cançó d'autor - Felanitx), Pa Moreno (rock - Palma) i Bisuri i Els Mossos (rock & soul - Manacor)

Els guanyadors del vot popular en cada concert preliminar, accedeixen a la final en línia que se celebrarà el proper 27 de juny, i en què el públic podrà votar a través de la web del Sona9. L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 21a edició del Sona9.