Actualitzat el 07/10/2021

CLASSIFICATS FASE FINAL #21SONA9

Crisbru, Dan Peralbo, Lal'Ba, La Fera i Microhomes, són les propostes seleccionades

 


Les propostes classificades per a la fase final del concurs Sona9 2021 són el grup de pop d'autor Crisbru (Barcelona), la banda de power-pop Dan Peralbo (Barcelona-Osona), el trio d'urban i fusió Lal'Ba (Olesa de Montserrat) i el grup de pop-rock Microhomes (Barcelona) –seleccionats pel jurat–, a més de la formació de reggae i ska La Fera (L'Hospitalet de Llobregat) –escollida amb el vot popular–.

LA FASE FINAL

La fase final de la 21a edició del Sona9 es realitzarà entre finals de setembre i principis d’octubre. Les cinc propostes elegides hauran de superar una sèrie de proves per accedir a la gran final, com l’enregistrament d’una cançó original a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb la producció de Joana Serrat, i també un stage de producció per preparar el seu directe sota la supervisió dels professionals de la Casa de la Música de l’Hospitalet. En aquest espai, els seleccionats oferiran un showcase elèctric en el qual, a part del seu repertori, hauran de musicar un poema proposat pel Sona9, i també hauran que versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista.

Totes les proves d'aquesta fase es podran veure i escoltar posteriorment en els programes especials emesos pel programa Sona9 iCat (dilluns a les 22 h) des de la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat i en un programa monogràfic dedicat al Sona9 que s'emetrà a través del Canal 33 de Televisió de Catalunya després de la final, i també pels diferents canals del certamen.

Totes les proves d'aquesta fase es podran veure i escoltar posteriorment en uns programes especials que seran emesos per iCat des de la Casa de la Música de l’Hospitalet de Llobregat i en un programa monofràfic dedicat al Sona9 a través del Canal 33 de Televisió de Catalunya, i també pels diferents canals del Sona9.

LA GRAN FINAL EN DIRECTE

Un cop analitzades les proves, el jurat decidirà les 3 propostes que actuaran a la final del Sona9 del 17 de novembre a la sala Salamandra de L'Hospitalet de Llobregat. El fi de festa anirà a càrrec de Les Buch, el grup de punk-rock de Terrassa, guanyador del Premi Joventut del Sona9 2020, que presentarà el seu primer disc, Monstres (autoeditat, 2021). Tots els artistes que hagin arribat a la final tindran el seu premi en forma de discos, gravacions, videoclips, concerts i material musical valorat en més de 50.000 euros, que seran distribuït amb els quatre guardons: Premi Sona9, Premi Joventut - Cases de la Música, Premi Èxit, i Premi Verkami per Votació Popular.