Actualitzat el 11/08/2021

DINGDONG SYSTEM

Ritmes frenètics i rimes iròniques amb els valencians DingDong System

Els 18 grups i solistes seleccionats pel jurat ja els hem pogut escoltar en directe en els concerts preliminars de Barcelona, València i Palma, i ara durant l'agost coneixerem, una per una, les noves propostes classificades de la fase preliminar de la 21a edició del Sona9. Avui us presentem a la formació valenciana DingDong System.


Ritmes frenètics, rimes iròniques i visuals que estimulen tot el que té que a veure amb la festa i la llibertat creativa. I, entre altres elements, la seva actitud comporta un producte artístic amb una lectura alternativa a la sonora. DingDong System afirmen que “Vam néixer per oferir una alternativa a la realitat d’una escena monòtona i desactualitzada”.

Aquest col·lectiu de música urbana de València que va néixer l’any 2017, ja té dos discos autoeditats al mercat: La nave de la no-party publicat al 2018 i Xurro, l’any 2020. Des d’aleshores, el grup s’ha situat dins el moviment electrònic amb un imaginari que es completa amb les visuals i la participació activa de la il·lustradora La Oliwa. DingDong System està format per Nacho Güermes (veu), Pablo Mateo (baix i sàmpler), Carles Vila (guitarra i teclat midi) i Ferran Rubio (saxo).