Actualitzat el 27/08/2021

ROKO BANANA

La Banyoles rockera, experimental i progressiva

Els 18 grups i solistes seleccionats pel jurat ja els hem pogut escoltar en directe en els concerts preliminars de Barcelona, València i Palma, i ara durant l'agost coneixerem, una per una, les noves propostes classificades de la fase preliminar de la 21a edició del Sona9. Avui us presentem els banyolins Roko Banana.
 

Formats a Banyoles el 2016, Roko Banana és un trio de math rock, un estil de rock experimental rítmicament complex, basat sobretot en riffs de guitarres i influenciat per grups de rock progressiu. Els Banyolins van guanyar el concurs de música emergent "Intro", que els va permetre gravar el disc Madness & Coffee (autoeditat, 2018) i realitzar una gira de presentació per Catalunya. Aquest any han presentat el segon àlbum, titulat El veïnat (autoeditat, 2021), amb temes que reflecteixen el vida des del punt de vista social i sentimental.

La banda ha passat de l’anglès al català, i amb una barreja entre ràbia i calma melòdica facturen una sonoritat més agressiva. A més, toquen en directe tots tres junts encarats, a imatge de la banda francesa Lysistrata. El trio el formen Àlex Abad (bateria), Edu Rodríguez (baix i veu) i Mak Dzinovic (guitarra i veu).