Actualitzat el 07/06/2022

Eloi Sayrach és el primer finalista del Premi Verkami del Sona9

El projecte del barceloní ha estat el més votat al primer concert preliminar del concurs

El primer concert preliminar del Sona9 2022 s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, amb els concerts de Olga Zoet (Lleida pop d'autor), Lenand (Tarragona, pop d'autor), NUN (Girona, r&b · pop-jazz) i Eloi Sayrach (Barcelona, pop d'autor).
 Eloi Sayrach Foto: Carles Rodríguez

La votació del públic en directe i en streaming, amb més de 800 vots únics, ha donat com a primer finalista del premi Verkami per Votació Popular a  Eloi Sayrach  amb un total del 44% dels vots. En segon lloc ha quedat  NUИ  amb el 35%; el tercer lloc ha estat per  Lenand  amb el 20%, i finalment  Olga Zoet  ha aconseguit l'1%. 

La primera actuació en aquesta fase preliminar del concurs ha estat a càrrec de la jove lleidatana  Olga Zoet , que ha defensat el seu projecte dolç i intimista amb "Admeto", "Vianants" o "Interestel·lar", entre altres. Malgrat que sovint s'acompanya de dos músics més, en aquesta ocasió ha pujat dalt l'escenari al costat del seu guitarrista -que també s'ha atrevit amb les segones veus-, i de bases llançades des de l'ordinador.

  Olga Zoet Foto: Carles Rodríguez
 
Tot seguit, ha pujat dalt l'escenari de l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm el duet tarragoní que conformen Elena García i Andreu Peral,  Lenand . Plegats, han mostrat la seva proposta de cançó d'autor, lligada a la tradició, a veu i guitarra, han demostrat tenir missatges reivindicatius i una proposta emocional a través dels seus temes "Desig", "Tres llamps i una ofrena" i "Tragèdia", entre altres. Com diu Peral, escoltant el seu projecte, "sempre trobareu aquell racó de ràbia, amistat i amor".
  
  Lenand Foto: Carles Rodríguez
 
La penúltima actuació de la vesprada l'ha fet NUИ , que s'ha presentat al concurs en format de quintet. Junts, han defensat les cançons íntimes de la cantant i  frontwoman  Núria Fossas "Mel i molsa", "Em sap greu" o "El món ja no m'agrada", a més d'"A les dones (que ploren a les fosques, soles i en silenci)" en una versió més íntima i càlida, a duet.
  
  NUN Foto: Carles Rodríguez

La nit l'ha tancat el barceloní  Eloi Sayrach , que ha defensat en format trio un projecte pròxim, càlid i intimista amb cançons com "Migrada hivernal", dedicada a la seva germana, "Perdut dins l'aixopluc", i la primera cançó que va escriure, en una versió més hipnòtica, i que el públic va acollir corejant: "Nen intrèpid". Amb la seva actuació,  Sayrach  s'ha coronat aquesta nit, convencent al públic, i passa directament a la final del vot popular.

  Eloi Sayrach Foto: Carles Rodríguez

El proper concert preliminar del #22Sona9 serà demà, dimecres 8 de juny, a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb les actuacions de  Sequoia   (Barcelona, pop-folk),  Jovedry  (Barcelona, indie-rap),  Joanlupi  (Sant Boi de Llobregat, pop) i  Bigwé  (Barcelona, pop · r&b).