Actualitzat el 09/06/2022

Kela passa directa a la final del vot popular

L'artista pegolina ha rebut el suport del públic en el concert a la sala 16 Toneladas

Un cop realitzats els concerts preliminars a València, el públic ha decidit que Kela sigui la guanyadora de la nit, amb el 48% dels vots, seguida d'Oceäns amb el 35% i Aina Koda amb el 17%.
 Kela guanya la tercera preliminar del Sona9 2022 Foto: Xepo WS

La sala 16 Toneladas de València ha estat l'escenari del tercer concert preliminar del Sona9 2022, amb les actuacions de  Oceäns  (música urbana - Xeraco),  Aina Koda  (rap -  Polinyà de Xúquer) i  Kela  (pop electrònic - Pego).
 
Oceäns  ha estat el primer projecte a pujar dalt l'escenari valencià. A dues veus i amb un DJ atent a les taules, el grup ha demostrat la seva actitud i la seva facilitat per fer conncetar amb el públic i fer-lo ballar amb "FQVLP", la romàntica "Amb tu", que han dedicat a millors amics i parelles, o les celebrades i corejades "La lluerna" i "Ale ale". Com canten ells, i com han demostrat a la tarima, tot és "Qüestió d'actitud".
 
  Oceäns a la tercera preliminar del Sona9 2022, a la sala 16 Toneladas de València Foto: Xepo WS

Aina Koda  no només ha vingut a la tercera preliminar del concurs per presentar els seus temes, reivindicatius, ni tan sols el seu flow sobre unes bases suggerents, o a deixar clar que l'escena del rap necessita més dones joves dalt l'escenari, sinó també a demostrar com sap connectar amb el públic, a qui ha fet cantar, i aplaudir i saltar al ritme. Així ho han fet palès amb el seu orgull de poble amb "Polinyà de Xúquer", la seva defensa de l'orgull LGTBIQ+ amb "Colors" o amb l'inèdita "Ixos", entre altres.
 
     Aina Koda a la tercera preliminar del Sona9 2022, a la sala 16 Toneladas de València Foto: Xepo WS

La pegolina   Kela  ha hagut de presentar el seu projecte a la preliminar sense la seva banda habitual, però veient en la feblesa una oportunitat, l'artista ha pujat a l'escenari de la sala 16 Toneladas amb la seva guitarra i uns acompanyaments pregravats que ha anat llençant i combinant per poder oferir tant moments íntims i acústics com estones de ball i electrònica. Amb una veu que vibra com ho fa tot ella, i unes lletres que posen al centre la salut mental i l'autocura,  Kela  ha mostrat temes propis com "Sabotatge", "Àtoms" i "T'estimava", entre altres.
    Kela a la tercera preliminar del Sona9 2022, a la sala 16 Toneladas de València Foto: Xepo WS

Els guanyadors del vot popular en cada concert preliminar, accedeixen a la final en línia que es celebrarà durant el mes de juliol, i on el públic podrà votar a través de la web del  Sona9 . L'artista que rebi més vots durant tot el dia passarà directament a la fase final de la 22a edició del Sona9. Els projectes que no hagin estat escollits pel públic poden optar, igualment, als premis que atorga el jurat.

El quart concert preliminar se celebrerà aquest divendres 10 de juny al Teatre Xesc Forteza de Palma amb les actuacions de  Majava  (Binissalem, pop),  XisK  (Palma. hip-hop) i  Plan-ET  (Manacor, pop urbà).