Actualitzat el 28/08/2023

Els 12 semifinalistes del Sona9

David Cabot, D’Marius, Eloi Duran, Núria Duran, Foss, Iglú, Neptú, Oxigen, Rokyo, Roserona, Sa Pena i SOSUN.dance son les propostes classificades

El Sona9 arriba a la fase semifinal decisiva amb les dotze propostes classificades, que hauran de fer una actuació de 25 minuts al Festival Acústica, al Mercat de Música Viva de Vic, a les Festes de Santa Tecla i a les Festes de la Mercè

Després dels 10 concerts preliminars celebrats a Barcelona, Manresa, Girona, Lleida, Tarragona, València, Palma i Andorra, el jurat ha escollit els dotze artistes que passen a la fase semifinal del concurs, que se celebrarà al llarg del mes de setembre. Els grups escollits han estat David Cabot (Pop d’autor ·Palma), Núria Duran (Indie-folk · Barcelona) i Neptú (Synthpop ·Lleida), que actuaran a l’Acústica de Figueres; Iglú (Pop · Barcelona), Oxigen (Pop-rock · Girona) i Rokyo (Pop-funk · Escaldes – Engordany), que es presentaran al Mercat de Música Viva de Vic; Eloi Duran (Indie pop · Tarragona), Foss (Indie folk ·La Floresta) i Roserona (Pop d’autor · Cardedeu), que seran a les Festes de Santa Tecla · Tarragona) i D’Marius (Rap · Girona), Sa Pena (Música Urbana · Gandia) i Sosun.dance (Eletropop· Barcelona), que faran el seu concert a les Festes de la Mercè a Barcelona.
 
Les dotze propostes semifinalistes -onze escollides pel jurat del concurs i la guanyadora del Premi Verkami per Votació Popular- hauran de presentar el seu repertori en directe, en un concert de 25 minuts, davant un públic nou i complementar-lo amb les dues noves proves: són versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització del certamen.
 
Dels dotze cantants i grups semifinalistes, el jurat del Sona9 n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.
 
CONCERTS SEMIFINALS
 
Divendres 1 de setembre
Festival Acústica - Plaça de Catalunya (Figueres) · 18 h 
  • David Cabot
  • Núria Duran
  • Neptú
 
Dissabte 16 de setembre
Mercat de Música Viva de Vic -Plaça dels Màrtirs · 18h
  • Iglú
  • Oxigen
  • Rokyo
 
Dissabte 23 de setembre
Festes de Santa Tecla - Parc del Francolí (Tarragona) · 21h
  • Eloi Duran
  • Foss
  • Roserona
 
Diumenge 24 de setembre
Festes de La Mercè -Moll de la Fusta (Barcelona) · 20h
  • D’Marius
  • Sa Pena
  • Sosun.Dance
 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.
 
 
ELS PREMIS DEL SONA9
L’apartat de premis s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el premi Èxit per al tercer classificat, i el premi Verkami, atorgat a l’artista guanyador de la votació popular. A més, el Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal. Així, entre els cinc guardons, el Sona9 repartirà prop de 50.000€ en premis.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat i TV3, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d’Estrella Damm.