Actualitzat el 16/09/2023

La segona semifinal del Sona 2023 arriba al Mercat de Música Viva amb Iglú, Oxigen i Rokyo

La Plaça dels Màrtirs de Vic acull a les 18h la segona semifinal del concurs

Avui el concurs arriba al Mercat de Música Viva de Vic amb la segona de les quatre semifinals. Després de les proves semifinals, el jurat del Sona9 escollirà els 6 concursants que passaran a la fase final d’enguany, que se celebrarà el mes d’octubre

El concurs de bandes emergents Sona9 arriba a la fase semifinal amb les dotze propostes classificades amb el vot del jurat –David Cabot, D’Marius, Eloi Duran, Núria Duran, Foss, Iglú, Neptú, Rokyo, Roserona, Sa Pena, Sosun.dance– i també del públic –Oxigen–. Els artistes actuaran als festivals Acústica de Figueres i Mercat de Música Viva de Vic i a les festes de Santa Tecla a Tarragona i de La Mercè a Barcelona.

Avui el concurs arriba al Mercat de Música Viva de Vic amb la segona de les quatre semifinals, que és de lliure accés per al públic. A partir de les 18h a la Plaça dels Màrtirs, hi actuaran el grup de pop barceloní Iglú, la formació de pop-rock gironina Oxigen i el grup de pop-funk d'Escaldes-Engordany Rokyo. Els tres artistes hauran de presentar el seu repertori en directe, en un concert de 25 minuts, davant un públic nou i complementar-lo amb les dues noves proves: versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització del certamen.
 

 
Dels dotze cantants i grups semifinalistes, el jurat del Sona9 n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.
 
ELS ALTRES CONCERTS SEMIFINALS

Divendres 1 de setembre
Festival Acústia - Plaça Catalunya (Figueres) · 18h
  • David Cabot
  • Núria Duran
  • Neptú
 
Dissabte 23 de setembre
Festes de Santa Tecla - Parc del Francolí (Tarragona) · 21h
  • Eloi Duran
  • Foss
  • Roserona
 
Diumenge 24 de setembre
Festes de La Mercè -Moll de la Fusta (Barcelona) · 20h
  • D’Marius
  • Sa Pena
  • Sosun.Dance
 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés. 
  
 
 
ELS PREMIS DEL SONA9
Enguany, l’apartat de guardons s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el Premi Èxit per al tercer classificat, i el Premi Verkami, atorgat a l’artista guanyador de la votació popular.
El Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal. En total entre els cinc guardons, el Sona9 repartirà prop de 50.000 euros en premis.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio - iCat, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d’Estrella Damm.