Actualitzat el 24/09/2023

La darrera semifinal del concurs se celebra a Barcelona amb D'Marius, Sa Pena i Sosun.Dance

Avui, el Moll de la Fusta acull a partir de les 20h l'última semifinal del concurs

La fase semifinal del Sona9 2023 acaba a les Festes de la Mercè, al Moll de la Fusta de Barcelona. Després de les proves semifinals, el jurat del Sona9 escollirà els 6 concursants que passaran a la fase final d’enguany, que se celebrarà el mes d’octubre


El concurs de bandes emergents Sona9 es troba a la fase semifinal amb les dotze propostes classificades amb el vot del jurat –David Cabot, D’Marius, Eloi Duran, Núria Duran, Foss, Iglú, Neptú, Rokyo, Roserona, Sa Pena, Sosun.dance– i també del públic –Oxigen–. Els artistes actuaran als festivals Acústica de Figueres i Mercat de Música Viva de Vic i a les festes de Santa Tecla a Tarragona i de La Mercè a Barcelona.

Avui el concurs arriba a les festes de la Mercè de Barcelona amb la darrera de les quatre semifinals, que és de lliure accés per al públic. A partir de les 20h al Moll de la Fusta, hi actuaran l'artista hip-hop gironí D'Marius, la formació urbana de Gandia Sa Pena i el grup d'electropop barceloní Sosun.Dance. Els tres artistes hauran de presentar el seu repertori en directe, en un concert de 25 minuts, davant un públic nou i complementar-lo amb les dues noves proves: versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista, i musicar el poema d’un autor novell proposat per l’organització del certamen.
 


Dels dotze cantants i grups semifinalistes, el jurat del Sona9 n’escollirà sis, que passaran a la fase final que se celebrarà el mes d’octubre. Els finalistes seleccionats hauran de superar dues proves més per tal d’accedir a la final. Les demostracions seran un concert de petit format al programa Sona9 d’iCat, on també hauran d’interpretar la versió o el poema que hauran triat a la fase anterior, i una estada a les Cases de la Música per preparar el seu directe amb un director i productor d’escena. L’aptitud i l’actitud dels participants serà definitiva per tal de destriar els tres artistes que actuaran a la gran final, que se celebrarà el dia 16 de novembre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.
ELS ALTRES CONCERTS SEMIFINALS

Divendres 1 de setembre
Festival Acústica - Plaça Catalunya (Figueres) · 18h
  • David Cabot
  • Núria Duran
  • Neptú

Dissabte 16 de setembre
Mercat de Música Viva -Plaça dels Màrtirs (Vic) · 18h
  • Iglú
  • Oxigen
  • Rokyo

Dissabte 23 de setembre
Festes de Santa Tecla - Parc del Francolí (Tarragona) · 21h
  • Eloi Duran
  • Foss
  • Roserona
 
Els concerts són gratuïts i de lliure accés.
  

ELS PREMIS DEL SONA9
Enguany, l’apartat de guardons s’amplia amb dos nous guardons. Es mantenen els premis Sona9 i Joventut per al primer i segon classificats, es recupera el Premi Èxit per al tercer classificat, i el Premi Verkami, atorgat a l’artista guanyador de la votació popular.
El Premi Cases de la Música pren entitat pròpia i serà per al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups classificats a la fase semifinal. En total entre els cinc guardons, el Sona9 repartirà prop de 50.000 euros en premis.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, TV3 i Catalunya Ràdio - iCat, amb el suport dels Departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana, el Govern de les Illes Balears i el Govern d'Andorra, a més de la col·laboració de Cases de la Música, SGAE, AIE i el patrocini d’Estrella Damm.