Actualitzat el 01/11/2023

GRAN FINAL DEL SONA9 2023

Eloi Duran, Núria Duran i SOSUN.dance són les propostes classificades

Eloi Duran (Indie-Pop d'autor – Tarragona), Núria Duran (Indie-Folk – Barcelona) i SOSUN.dance (Electropop – Barcelona), són els finalistes del Sona9 2023. El concert final es celebrarà el proper dimecres 15 de novembre a partir de les 19.30 hores a la sala Luz de Gas de Barcelona.


El concert final del XXIII Sona9 amb Eloi Duran, Núria Duran i SOSUN.dance, tindrà un fi de festa espectacular amb la presència de Figa Flawas, guanyadors de l'edició anterior del concurs, que oferiran una sessió de dj, una nova faceta del duet de Valls, que de ben segur farà ballar a tota la sala. Un cop acabada la seva sessió, tindrà lloc l'entrega de premis: el Premi Sona9, el Joventut, l'Èxit i el Cases de la Música. També s'entregarà al jove grup gironí, Oxigen , el Premi Verkami per Votació Popular.

En aquesta nova edició han participat un total de 127 grups i artistes: 56% de Barcelona i comarques, un 13% de Girona, un 9% de Tarragona, un 5% de Lleida, un 5% d'Andorra, un 8% dels País Valencià i un 4% de les Balears. Amb aquestes xifres es demostra que el certamen es continúa mantenint com la plataforma de música emergent més activa d'arreu dels Països Catalans.

El Sona9 ha estat un recorregut de nou mesos intensos amb diferents proves que han anat superant els artistes classificats, però també amb grans concerts de les propostes sel·leccionades que han anat superant una a una les fases classificatòries. Aquesta edició ens ha fet descobrir noves maneres i formes de fer música, revolucionant un certàmen que any a any es va superant gràcies als artistes participants. 

La final de la 23a edició del Sona9 estará presentada per Georgina Arnau, cantant i periodista del programa Tot És Mou de TV3 i serà transmesa en directe per iCat FM, també es realitzarà un programa especial que s'emetra pel 33 amb un resum del concert final combinat amb direferents reportatges que recorrerà el dia a dia musical dels artistes participants a la fase final del concurs.

Amb entrada gratuïta, la final es celebrarà el proper dimecres 15 de novembre a partir de les 19.30 hores a la sala Luz de Gas de Barcelona. Les invitacions ja es poden reservar a www.enderrock.cat i www.sona9.cat.

FINALISTES SONA9 2023

ELOI DURAN  (Indie-Pop d'autor – Tarragona)
Acompanyat pel seu soci musical, Pau Vinyals, als sintetitzadors i Pad de bateria, el tarragoní ha mostrat durant totes les fases del Sona9 una gran personalitat, deixant clar que la seva proposta que es mou entre el pop i l'electrònica, és material sensible. 


NÚRIA DURAN  (Pop-Folk – Barcelona)
Amb la seva poderosa veu, Núria Duran s'ha plantat a la final del Sona9 de manera impecable. A mig camí entre entre la cançó, el pop i el folk, la barcelonina converteix les seves vivències en cançons íntimes i de proximitat, que explosionen en un directe sense fisures. 


SOSUN.DANCE  (Electropop – Barcelona)
SOSUN.dance són uns apassionats de Shin Shan, el 3xl i els dibuixos animats d'escola nipona, i ho fan a ritme d'Electropop i Hi-Energy, en una proposta gairabé inèdita a Catalunya. El quartet barceloní juga amb una posada en escena teatral acompanyada d'uns visuals que fan encara més atractius els seus concerts.