Redacció | Actualitzat el 10/11/2023

La gran final del Sona9 2023 ja és aquí!

La final se celebra dimecres 15 de novembre a la sala Luz de Gas a partir de les 19:30 h

Eloi Duran (Indie-Pop d'autor – Tarragona), Núria Duran (Indie-Folk – Barcelona) i SOSUN.dance (Electropop – Barcelona), són els finalistes del Sona9 2023. El concert final es celebrarà el proper dimecres 15 de novembre a partir de les 19.30 hores a la sala Luz de Gas de Barcelona.


Aquest pròxim 15 de novembre, se celebrarà la gran final del XXIII Sona9 amb els tres finalistes d'enguany: Eloi Duran, Núria Duran i SOSUN.dance. A més, la nit comptarà amb un final de festa espectacular amb la presència de Figa Flawas, guanyadors de l'edició anterior del concurs, que oferiran una sessió de dj, una nova faceta del duet de Valls, que de ben segur farà ballar a tota la sala.

En aquesta nova edició han participat un total de 127 grups i artistes: 56% de Barcelona i comarques, un 13% de Girona, un 9% de Tarragona, un 5% de Lleida, un 5% d'Andorra, un 8% dels País Valencià i un 4% de les Balears. Amb aquestes xifres es demostra que el certamen es continúa mantenint com la plataforma de música emergent més activa d'arreu dels Països Catalans.

La final de la 23a edició del Sona9 estará presentada per Georgina Arnau, cantant i periodista del programa Tot És Mou de TV3 i serà transmesa en directe per iCat FM, també es realitzarà un programa especial que s'emetra pel 33 amb un resum del concert final combinat amb direferents reportatges que recorrerà el dia a dia musical dels artistes participants a la fase final del concurs.

Amb entrada gratuïta, la final es celebrarà el proper dimecres 15 de novembre a partir de les 19.30 hores a la sala Luz de Gas de Barcelona.

QUINS PREMIS S'ATORGUEN ENGUANY?

Un cop acabada la sessió de DJ de Figa Flawas, el jurat ja tindrà el seu veredicte i se celebrarà l'entrega de premis.

El Premi Sona9 -el primer premi-, consta de l'enregistrament d'un EP de quatre cançons, la gravació d'un videoclip amb Televisió de Catalunya, un contracte discogràfic, campanyes de publicitat, una gira de concerts per festivals com l'Acústica, el MMVV, la FIM o La Mercè, accés a la radiofórmula d'iCat i la portada d'Enderrock del mes d'agost de 2024.

El premi Joventut , que correspon al segon classificat, consta de l'enregistrament i edició d'un doble senzill, la gravació d'un clip amb Televisió de Catalunya i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.

Enguany, el tercer premi pateix canvis i recupera el nom de Premi Èxit. Malgrat que, històricament, el tercer premi sempre havia dut aquest nom, l'any passat es va anomenar Cases de la Música. El Premi Èxit inclou 1500€ en material musical i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.

Per altra banda, el Premi Cases de la Música deixa de ser el tercer premi i es converteix en un premi independent al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 12 grups semifinalistes del Sona9, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya. Consta de la inclusió al programa Incubadora de Cases de la Música amb una sèrie d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació, i una campanya de promoció als mitjans organitzadors del Sona9.

Finalment, també s'entregarà el Premi Verkami per Votació Popular, que va guanyar el passat mes de juliol Oxigen. Això permetrà a la banda gironina rebre 1000€ en material musical i un descompte del 100% dels serveis de Verkami.

Navega per les etiquetes

final sona9 2023sona9 2023