Actualitzat el 18/03/2024

Arrenca el Sona9 2024

El concurs de nous talents obre convocatòria fins al 12 de maig

El Sona9 del 2024 tindrà més premis i més oportunitats per donar suport a les noves propostes musicals i donar visibilitat als projectes musicals dels artistes emergents. El certamen repartirà enguany més de 50.000 euros en premis.


Organitzat per Enderrock i 3Cat (Catalunya Ràdio-iCat i TV3), la 24a edició del Sona9, la plataforma de música emergent dels Països Catalans, es posa en marxa. Fins al 12 de maig, la convocatòria estarà oberta a totes les propostes musicals que vulguin participar en un certamen que creix any rere any. En aquesta nova edició s'amplien els premis i les proves per ajudar els nous artistes a realitzar i donar visibilitat al seu projecte musical. Els participants del Sona9 hauran d'accedir al portal www.sona9.cat per obrir el seu perfil amb un mínim de tres cançons originals, informació de la seva proposta, fotografies i un videoclip.

LA 24a EDICIÓ DEL SONA9 PER FASES
CONCERTS PRELIMINARS

Durant el mes de juny i principis de juliol es celebraran els 10 concerts preliminars a Barcelona, Manacor, València, Lleida, Tarragona, Salt i Andorra amb les 30 propostes seleccionades pel jurat del Sona9.

PROVES SEMIFINALS
A partir dels concerts preliminars celebrats el mes de juny i juliol, el jurat seleccionarà els 12 artistes que participaran a les semifinals del Sona9 i que hauran de preparar una adaptació al català d'un altre artista i musicar el poema d'un autor novell proposat pel concurs. Aquestes proves les hauran de presentar durant les eliminatòries en directe al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de La Mercè de Barcelona.
Tots els concerts seran gravaran en video i optaran al Premi Verkami per Votació Popular. La final d’aquest se celebrarà en línia el mes setembre i es podran visualitzar els directes de les semifinals. El grup o solista que obtingui més vots serà el guanyador del premi Verkami i passarà directament a la final del Sona9. De les 12 propostes classificades en aquesta fase, 4 passaran a la final: 3 escollides pel jurat del Sona9 i la guanyadora del vot popular.

FASE FINAL
Durant el mes d'octubre els 4 finalistes de la 24a edició del Sona9 hauran d'enregistrar una cançó original en un estudi professional amb l’assessorament d'un enginyer de so i productor. També faran un concert de petit format als estudis d'iCat FM i una estada a les Cases de la Música per preparar la posada en escena i el directe de la final.

GRAN FINAL
El 14 de novembre arribarà la gran final en directe del Sona9 2024 a la sala Luz de Gas, on actuaran els 4 artistes classificats que han superat totes les proves juntament amb el guanyador del Sona9 2023, Eloi Duran.

ELS PREMIS DEL SONA9
La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000€ en guardons. Quatre per als premis Sona9, Joventut, Èxir i Revelació, a més del Cases de la Música i Verkami per Votació Popular.
El guanyador del Premi Sona9 accedirà a la gravació d’un disc i videoclip coordinat per Televisió de Catalunya i una gira de concerts pels principals festivals de Catalunya entre d’altres premis.
Els guanyadors dels premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per la gravació d’un disc, un videoclip o per material musical.
El guanyador del Premi Cases de la Música consistirà en un pla d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Verkami per Votació Popular serà de 1.000€ en material musical.