Actualitzat el 01/06/2024

Els 30 seleccionats del Sona9!

Us presentem les propostes classificades de la 24a edició

Amb 158 propostes presentades, la nova edició del Sona9, la tercera amb més participació de la seva historia, comença la seva trajectòria amb els concerts preliminars. Una nova edició que aposta de nou per la descentralització i que arriba a totes les demarcacions territorials dels Països Catalans. El jurat integrat per membres d’Enderrock, la plataforma 3Cat (Catalunya Ràdio, iCat i TV3), Cases de la Música i gestors especialitzats ha escollit els 30 grups i solistes que participaran als 10 concerts preliminars a Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Andorra. Amb el pop d'autor, la música urbana i el pop-rock com a màxims exponents de la nova escena catalana, el Sona9 aposta per la regeneració de la riquesa musical del país.

Les 30 propostes seleccionades per a la fase preliminar:
ÀGUEDA SEGRELLES (cançó-folk - Albaida), ALEIX QUIRII (pop d’autor - Alcover), ANNA MURILLO (cançó d'autor - Vilassar de Mar), ANTÒNIES DARKNESS (folk-rock - Canillo), ARJÉ (rap - València), ASQUEIOT (rock - Castelló de la Ribera ), ATALAYA 00 (música urbana - Terrassa), CLARÓ (pop d’autor - Barcelona), ELAPE (pop d'autor - Argentona), ESPAI DUAL (pop-rock - Almacelles), GAVINA.MP3 (pop d’autor - Barcelona), GEMMA MAR (pop d’autor - Palma), GENNI KNOWS (neo soul - Girona), HEREUS DEL BEAT (rap - Terrassa), INCENDI (punk-rock - Valls)
ÍSTER (reggae-pop - Lleida), JOST JOU (pop electrònic - Girona), MAKUKA (pop d'autor · Escaldes-Engordany), MARC VI (pop urbà - Lleida), MON JOAN TIQUAT (pop-folk - Marratxí), NAIA (pop urbà - Badalona), OUINETA (pop d’autor - La Roca del Vallès), PARTIPERES (pop electrònic - Sant Cugat del Vallès), POL PLA (cançó d'autor - Vilassar de Mar), QUIMO (pop urbà - Girona), RITUAL NEPAL (rock - Palma), SOFIA DE DIEGO (pop urbà · Barcelona), SORDIDA (rap - Barcelona) i VEU SILENT (cançó d'autor - Andorra la Vella).

ELS CONCERTS PRELIMINARS DEL SONA9 2024

Dijous 6 de juny · 19 hores – Tarragona > La Capsa de Música
ALEIX QUIRII (pop d’autor · Alcover)
FRANKIE BORONAT (pop d'autor · Tarragona)
INCENDI (punk-rock · Valls)
>>>Invitacions

Divendres 7 de juny · 19 hores – València > Octubre Centre de Cultura Contemporània
ÀGUEDA SEGRELLES (cançó d'autor · Albaida)
ARJÉ (rap · València)
ASQUEIOT (rock · Castelló de la Ribera)
>>>Invitacions

Dijous 13 de juny · 19 hores - Barcelona > Antiga Fàbrica Estrella Damm
ANNA MURILLO (cançó d'autor · Vilassar de Mar)
ELAPE (pop d'autor · Argentona)
POL PLA (cançó d'autor · Vilassar de Mar)
>>>Invitacions

Dimarts 18 de juny · 19 hores – Barcelona > Antiga Fàbrica Estrella Damm
CLARÓ (pop d’autor · Barcelona)
GAVINA.MP3 (pop d’autor · Barcelona)
OUINETA (pop d’autor · La Roca del Vallès)
>>>Invitacions

Dijous 20 de juny · 19 hores – Barcelona > Antiga Fàbrica Estrella Damm
ATALAYA 00 (pop urbà · Terrassa)
NAIA (pop urbà · Badalona)
SOFIA DE DIEGO (pop urbà · Barcelona)
>>>Invitacions

Divendres 21 de juny · 19 hores - Lleida > Espai Orfeó
ESPAI DUAL (pop-rock · Almacelles)
ÍSTER (reggae-pop · Lleida)
MARC VI (pop urbà · Lleida)
>>>Invitacions

Dimarts 25 de juny · 19 hores – Barcelona > Antiga Fàbrica Estrella Damm
HEREUS DEL BEAT (rap · Terrassa)
PARTIPERES (pop electrònic · Sant Cugat del Vallès)
SORDIDA (rap · Barcelona)
>>>Invitacions 

Divendres 28 de juny · 18:00 hores > Manacor - Teatre Municipal de Manacor
GEMMA MAR (pop d’autor · Palma)
MON JOAN TIQUAT (pop-folk · Marratxí)
RITUAL NEPAL (rock · Palma)
>>>Invitacions 

Dijous 4 de juliol · 19 hores – Ordino > Auditori Nacional d'Andorra
ANTÒNIES DARKNESS (folk-rock · Canillo)
MAKUKA (pop d'autor · Escaldes-Engordany)
VEU SILENT (cançó d'autor · Andorra la Vella)
>>>Invitacions

Divendres 12 de juliol · 21:30 hores – Salt > La Mirona
GENNI KNOWS (neo soul - R&B · Girona)
JOST JOU (pop electrònic · Girona)
QUIMO (pop urbà · Girona)
>>>Invitacions

 
LES FASES DEL CONCURS
En la primera fase del certamen, els 30 grups i solistes seleccionats actuaran als 10 concerts preliminars que es realitzaran el juny i juliol a Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt, València, Manacor i Ordino. D’entre tots ells, el jurat seleccionarà els 12 semifinalistes que actuaran al setembre l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de la Mercè de Barcelona. En la segona fase, els artistes hauran de fer una adaptació al català d'una cançó d'un altre artista i musicar un poema.
El certamen també aposta per la formació i l'educació musical al llarg del concurs amb sessions formatives sobre la gestió dels drets d'autor, contractes discogràfics i altres temes vinculats amb la relació amb el sector musical realitzats en col·laboració amb la Fundació SGAE i l'AIE.

LA GRAN FINAL
Els 4 finalistes del Sona9 2024 hauran d'enregistrar una cançó original en un estudi professional amb l’assessorament d'un productor i enginyer de so. També faran un concert de petit format als estudis d'iCat FM i una estada a les Cases de la Música per preparar la posada en escena dels seus directes. La final del Sona9 2024 serà el dissabte 16 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

ELS PREMIS DEL SONA9
La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000 euros en guardons repartits entre els premis Sona9, Joventut, Èxit i Revelació, a més dels reconeixements atorgats per Cases de la Música i Verkami per Votació Popular. El guanyador del Sona9 accedirà a la gravació d’un disc i un clip coordinat per TV3 i una gira de concerts per festivals. Els premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per a la gravació d’un disc, un clip o per a material musical. El guanyador del Premi Cases de la Música rebrà un pla d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Premi Verkami per Votació Popular serà de 1.000 euros en material musical.