Actualitzat el 07/06/2024

Un Sona9 eclèctic a València amb Àgueda Segrelles, Arjé i Asqueiot

Avui s'ha celebrat el segon concert preliminar del Sona9 2024 a Octubre Centre de Cultura Contemporània

Aquest vespre, s'han pogut descobrir les propostes d'Àgueda Segrelles (cançó d'autor · Albaida), Arjé (rap · València) i Asqueiot (rock · Castelló de la Ribera).
  Arjé, Àgueda Sagrelles i Asqueiot a la segona preliminar del Sona9 2024 a València Foto: Jesús Prats

Aquest vespre, s'han pogut descobrir les propostes d'
Àgueda Segrelles  (cançó d'autor · Albaida),  Arjé  (rap · València) i  Asqueiot  (rock · Castelló de la Ribera), amb el guanyador de l'edició del Sona9 de l'any passat,  Eloi Duran , com a ambaixador i mestre de cerimònies.

La tarda l'ha inaugurat la cantant d'Albaida  Àgueda Segrelles , que ha mostrat el seu projecte emocional de cançó d'autor, teixit amb cançons íntimes i càlides. Ha començat el seu directe amb "L'avi Branques", una cançó que dedica al seu poble i que expressa com "la mort no té perquè ser roïna". Ha seguit amb "Mon petit", sobre la maternitat i el rol de cuidadora -tot i tenir 21 anys i "només ser mare de pardalets"- i "Fresca i sola", sobre com el món t'acompanya fins i tot quan tu no vols ser-hi. La tendra i emocional "Mama" n'ha pres el relleu, per acabar amb l'espiritual "Si ja soc amor" i "Tot fou un somni", agraïda amb la vida.

Àgueda Segrelles a la segona preliminar del Sona9 2024 Foto: Prats i Camps


Tot seguit, ha pujat a l'escenari de l' Octubre  CCC el raper valencià  Arjé . Amb barres afilades i encertades, l'artista ha engegat el seu concert amb "Stream", per anar a buscar "Lletraferit", una cançó que ha volgut dedicar al seu pare, "que ha sigut un referent a l'hora de crear el nostre art i les nostres lletres". Admetent-ne la ironia, ha passat a interpretar aleshores "Matar al pare", on referencia també altres raperes del País Valencià com  Tesa  o  Aina Koda . Aleshores, el valencià ha volgut estrenar una cançó inèdita, "Lluitar", que just ha compost inspirat per les vagues en l'ensenyament. S'ha llençat al drill amb "Oniros", que ha arrencat aplaudiments entre el públic, per acabar amb "Somniar".

Arjé a la segona preliminar del Sona9 2024 a València Foto: Prats i Camps

La jornada l'ha tancat la banda de Castelló de la Ribera  Aqueiot , que ha fet gala del seu rock brut a duet. "A pegar garrot", han dit que venien, i així ho han fet. Emocionals i canyers, han defensat la seva proposta només amb veu, baix i bateria, i cançons com "Tot perdut" i "Silencis". "Entre l'espasa i la paret" ha vingut com a llum esperançadora, per trencar aquells processos d'ansietat en què sembla que tot està perdut, com ha dit el grup, i en què t'aferres "en la ràbia cap al sistema que ens fa lluitar altra vegada. Després d'"Infinit", la banda ha posat punt final al seu directe amb "El principi del final", amb la gent dempeus i un final instrumental apoteòsic, demostrant energia, gaudi i connexió, i amb una aclucada d'ullet a  Black Sabbath .

Asqueiot a la segona preliminar del Sona9 2024 a València Foto: Prats i Camps

Les preliminars del Sona9  continuen demà divendres el dijous 13 de juny a les 19:30 h a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i també passarà al llarg de juny i juliol per sales com Espai Orfeó (Lleida), La Mirona (Salt), el Teatre Municipal de Manacor i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino).