Actualitzat el 18/06/2024

El pop de Claró, Ouineta i Gavina.mp3 omple la quarta preliminar

Els tres artistes han actuat al quart concert a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm

Avui s'ha celebrat el quart concert preliminar del Sona9 2024, i el segon dels quatre que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm.


Avui ha tingut lloc el quart concert preliminar del Sona9 2024, i el segon dels quatre que se celebraran a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm, a Barcelona. Després de la inauguració a Tarragona, el concert a l'Octubre CCC de València i el primer concert a Barcelona, aquest vespre s'ha pogut gaudir del pop d'autor de la barcelonina Claró , la roquerola Ouineta i el barceloní Gavina.Mp3 .

La primera artista a pujar a l'escenari ha estat la cantant barcelonina Claró , que ha donat a conèixer el seu projecte quan tan sols té una cançó publicada: "Data de caducitat". Va engegar el directe amb un format íntim i recollit amb el guitarrista Dídac Azuaza, que va deixar la balada "L'amor que et vaig donar" i la bossa nova "La bossa de les gardènies". Després, es va situar tota sola davant del piano per a interpretar "Data de caducitat", i en el tram, es va sumar sobre l'escenari el guitarrista Marc Valldeoriola, el baixista Lluc Rovira i el bateria Genís Soler per a tocar en format de banda "Per davant d'aquest bar" i "Diga-m'ho tot".

Claró a la quarta preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez


El concert ha seguit amb l'actuació de la roquerola Ouienta, que ha presentat el seu pop amb pinzellades d'electrònica i de petardeig. "Gorg" i "Boomer" han obert el directe i han estat una bona mostra del repertori que ofereixen Marta Ros (veu i teclats) i Juan Feduchi (guitarra i veus). Ha continuat amb temes "Messenger", plena de nostàlgia als dos mil; la irònica i inèdita "Fatal, fatal" o "Ivysaur", del mateix nom que la criatura de la saga de videojocs Pokémon. Per al final, ha deixat la corejada pel públic "Wild" i "Garwood NJ".

Ouineta a la quarta preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez


Finalment, ha estat el torn de Gavina.Mp3, el projecte del barceloní Max Codinach. Sota una estètica sonora de pop electrònic, l'artista ha interpretat temes del seu primer disc Molts ossos, moltes esteles (autoeditat, 2024), com "Buleria" i "Nit Vermella", que precisament també obren el treball. Ha seguit amb "Col·lapse" marcada per un bombo a negres; "Quan mori el cos", embellida amb segones veus i línies de sintetitzadors, i "Sota el cel", que tot i començar reposadament ha acabat de forma enèrgica.

Gavina.mp3 a la quarta preliminar del Sona9 2024 Foto: Carles Rodríguez


Les preliminars del Sona9 continuen dijous 20 i dimarts 25 de juny a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, i el divendres 21 a l'Espai Orfeó de Lleida. Al juliol, el concurs també passarà per sales com La Mirona (Salt), el Teatre Municipal de Manacor i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino).

Navega per les etiquetes

claróouineta24sona9gavinamp3sona9 2024