Actualitzat el 04/07/2024

Makuka, Veu Silent i Antònies Darkness actuen avui a Ordino en la novena preliminar

Avui, l'Auditori Nacional d'Andorra acull el novè concert preliminar del concurs

A partir de les 19h, es podran descobrir els projectes Makuka, Veu Silent i Antònies Darkness a l'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino


El concurs de música emergent Sona9 continua mantenint l'aposta per descentralitzar els 10 concerts preliminars amb 30 artistes seleccionats arreu del país. La posada en escena en directe tindrà lloc a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm (Barcelona) i a les sales Capsa de Música (Tarragona), Espai Orfeó (Lleida), La Mirona (Salt) i l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino). A més, enguany s'han canviat les sales de les preliminars de les Illes Balears i el País Valencià, que se celebraran per primer cop al Teatre Municipal de Manacor i a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània (València).
 
Avui, el Sona9 2024 continua a Ordino amb el novè concert preliminar, que se celebra a les 19 h a l'Auditori Nacional d'Andorra. Aquesta tarda-vespre es podrà gaudir del pop d'autor de l'escaldenc Makuka, de la cançó d'autor del duet andorrà Veu Silent, i del folk-rock del grup canillenc Antònies Darkness. L'accés per assistir-hi és lliure amb invitació.

 
>> Invitacions <<


El concurs Sona9 acabarà amb els concerts preliminars a la Sala La Mirona de Salt el pròxim 12 de juliol. D'entre els 30 artistes seleccionats en aquesta fase del certamen, el jurat del Sona9 escollirà 12 semifinalistes, que actuaran el setembre a l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i les Festes de la Mercè de Barcelona. En la segona fase, els participants hauran de fer una adaptació al català d'una cançó d'un altre artista i musicar un poema.  

ELS PREMIS DEL SONA9 2024

La 24a edició del Sona9 atorgarà més de 50.000 euros en guardons repartits entre els premis Sona9, Joventut, Èxit i Revelació, a més dels reconeixements atorgats per Cases de la Música i Verkami per Votació Popular. El guanyador del Sona9 accedirà a la gravació d’un disc i un clip coordinat per TV3 i una gira de concerts per festivals. Els premis Joventut, Èxit i Revelació tindran una aportació en metàl·lic que podran utilitzar per a la gravació d’un disc, un clip o per a material musical. El guanyador del Premi Cases de la Música rebrà un pla d’ajudes a la producció, gravació, gestió, assessorament i suport a la creació. I finalment el Premi Verkami per Votació Popular serà de 1.000 euros en material musical.