Actualitzat el 04/07/2024

Makuka, Veu Silent i Antònies Darkness, protagonistes a Andorra

L'Auditori Nacional d'Andorra, a Ordino, ha acollit el novè concert preliminar del Sona9 2024

S'hi ha pogut sentir el rock de Makuka, la cançó d'autor de Veu Silent i el folk-rock d'Antònies Darkness


Avui s'ha celebrat el novè concert preliminar del concurs de bandes emergents Sona9 2024, a l'Auditori Nacional d'Andorra a Ordino. Per segon any consecutiu, Andorra acull un concert del Sona9, que enguany s'ha celebrat en la recta final de la fase preliminar del concurs. El novè concert preliminar ha comptat amb les actuacions de Antònies Darkness , Veu Silent i Makuka .

La primera actuació l'ha protagonitzat el cantautor i rocker d'Escaldes-Engordany Makuka , que ha començat amb un tema homònim. Fortament influït pel rock clàssic britànic i estatunidenc, el cantant i guitarrista ha tocat tot sol diversos temes en anglès carregats de rifs, com "Summer Ex", "Feels like Sadness" o "Happy Land". Per al tram final, ha deixat la romàntica "La cita", "Mr. Groove" o "La vida és un flaix", en què el jove músic no ha dubtat en fer picar de mans al públic de l'auditori.
 

Makuka a la novena preliminar del Sona9 2024 a Ordino (Andorra) Foto: Juli Barrero

A continuació, ha estat el torn del duet d'Andorra La Vella Veu Silent , format per David Sanz i Roser Puigbò i que té com a voluntat musicar poemes de diversos poetes. Amb un inici marcat per dues cançons reposades que reflexionen sobre el silenci com "El silenci" -amb lletra de la poetessa Marta Deu- i "Veu silent" -amb lletra del poeta andorrà Arnau Orobitg-, el duet ha fet lluir les seves cançons acompanyats per Manuel Fernández a les segones veus, Genís Gaya a la percussió i Oriol Vilella al baix. El concert ha continuat amb "Calia un cos", un tema que musica han tocat per primer cop a la preliminar del Sona9, "Equacions d'amor" i "Tard", de nou amb lletra de Deu.
 
Veu Silent a la novena preliminar del Sona9 2024 Foto: Juli Barrero

El punt final l'han posat el quintet de Canillo Antònies Darkness , amb un folk-rock amb violí i mandolina que té com a referents com Mumford & Sons i La M.O.D.A. Han arrencat l'actuació amb "Mil aromes" i "Foragits als Pirineus", en una clara mostra de l'arrelament del quintet al Principat dels Pirineus. "Buscador de tresors" i "Roc de bruixes" han estat dues altres bons exemples de l'imaginari de llegendes que recorren tot el Pirineu i, finalment, han tancat amb "Sr. juliol".

Antònies Darkness a la novena preliminar del 24Sona9 Foto: Juli Barrero

La fase preliminar del Sona9 2024 ja es troba en el seu tram final i tan sols queda un concert preliminar pendent per a celebrar-se: el de divendres 12 de juliol a la sala Mirona de Salt. 

Navega per les etiquetes

Andorrasona9 202424Sona9