Actualitzat el 30/10/2011

Finalistes Sona 9 2011

Alls Nous Piquen, Bremen, Nyandú i The Mamzelles, gran final del Sona 9 2011

Els quatre grups es disputaran el primer premi a la final del dilluns 14 de novembre a la sala Bikini de Barcelona, en una gala on també actuaran els finalistes de la passada edició, Bläue i Pulpopop, i els guanyadors del Sona 9 del 2010, La iaia.


Després d'unes fases classificatòries que tots els grups han superat amb molt bona nota, arriba l'hora de la veritat per als quatre grups finalistes.
El jurat del Sona 9 ha escollit els grups Alls Nous Piquen (rock abstracte, Palafrugell), Nyandú (pop, la Torre d'Oristà) i The Mamzelles (cabaret pop, Barcelona), mentre que el vot del públic ha estat per a Bremen (folk-rock, Barcelona), que accedeix a la final com a següent més ben classificat, ja que el primer lloc de la votació popular va ser per a Nyandú, ja seleccionats per part del jurat. El Sona 9 vol agrair la participació a Llumia i Mar Abella, dues propostes fantàstiques i amb una gran qualitat que han quedat a les portes de la final.

Rècord de participació a la votació popular
El recompte dels 1.718 vots que s'han rebut al web del Sona 9 durant els quatre dies que va durar la votació popular per escollir el quart finaista del concurs va donar com a clar guanyador Nyandú amb un 40,80 % dels vots. El segon lloc va ser per a Bremen amb el 22,17 %, i el tercer a molt poca distància per a Llumia amb el 21,24% dels vots. Mar Abella amb el 5,52%, Alls Nous Piquen amb el 5,47% i The Mamzelles amb el 4,80% tanquen la classificació del vot popular del Sona 9 2011.

Dilluns 14 de novembre, la gran final
Els quatre grups finalistes faran una actuació de vint minuts durant la gran final del 14 de novembre a la sala Bikini de Barcelona, just després d'haver fet una última prova de directe i posada a escena a les Cases de la Música Popular.
En aquesta gran festa final del Sona 9 2011 també hi actuaran els finalistes de la passada edició, Bläue i Pulpopop, així com els guanyadors del premi Sona 9 2010, La iaia. La festa final del Sona 9 començarà a 2/4 de 9 del vespre. 

Molt important: Les entrades per acudir a la final del Sona 9 2011 es podran aconseguir gratuïtament a partir de l'1 de novembre, enviant un correu a [email protected] amb el nom i cognoms de les persones que voldreu assistir a la final (màxim, un acompanyant per persona).
No està permesa l'entrada a la sala als menors de 16 anys.